O dezbatere pe tema tema democratiei si a justitiei in Romania a avut loc miercuri in Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European. Dezbaterea a fost stabilita in urma deciziei adoptate in plenul Parlamentului European la data de 1 februarie.

Parlamentul EuropeanFoto: Hotnews

Dezbaterea va putea fi urmarita LIVE VIDEO aici: http://www.europarl.europa.eu/ep-live/ro/committees/video?event=20170322-0900-COMMITTEE-LIBE.

UPDATE Ora 12:37: "Gratierea nu este solutia-miracol care sa rezolve in prezent si pe viitor problema supraaglomerarii in penitenciare", a afirmat ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la dezbaterea pe tema democratiei si a justitiei din Romania care are loc la aceasta ora in Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European.

El a adaugat ca "Ieri am fost in Parlament si am cerut amanarea proiectului de lege privind gratierea pentru ca Guvernul sa vina cu masuri complementare."

Ministrul Justitiei le-a mai spus membrilor Comisiei LIBE ca "Avem 27.234 de detinuti in penitenciare, avem perspectiva deloc placuta a unei decizii-pilot de la CEDO, o perspectiva deloc placuta de a fi condamnati."

Comisia LIBE i-a invitat sa vorbeasca pe profesorul Gabriel Liiceanu, la propunerea grupului ECR, grup din care face parte Monica Macovei, pe Liviu Avram - din partea grupului PPE, Victor Alistar - din partea Socialistilor si Democratilor, Attila Biro - din partea grupului Verzilor. Din partea Guvernului va fi vorbi ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

La dezbatere participa inclusiv reprezentanti ai protestatarilor impotriva OUG 13 din mai multe orase ale Romaniei.

De asemenea, la dezbatere participa si europarlamentarul Monica Macovei, membru al Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE).