Un protest fata de poluare organizat in fata unei foste rafinarii din Ploiesti si la care si-a anuntat participarea Miron Cozma, in calitate de reprezentant al unei asociatii, s-a transformat intr-un scandal intre fostul lider al minerilor si reprezentantii comunitatii locale, formata in majoritate din romi, care l-au acuzat pe Cozma ca are "un interes" si nu s-a informat inainte despre realitatea din zona, relateaza News.ro.

Miron CozmaFoto: AGERPRES

Fostul lider al minerilor Miron Cozma a fost prezent, marti dupa-amiaza, la Ploiesti, pentru a participa la o actiune impotriva poluarii organizata in fata fostei rafinarii "Astra", nefunctionala de peste zece ani si aflata in conservare.

Potrivit datelor furnizate de unul dintre participantii la pichetare, actiunea avea drept scop sa atraga atentia autoritatilor asupra faptului ca o firma care-si desfasoara activitatea pe platforma industriala a fostei rafinarii ar deversa hidrocarburi si deseuri redioactive in sol.

Prezent la poarta rafinariei la ora anuntata pentru protest, fostul lider al minerilor din Valea Jiului a inceput sa dea declaratii in care acuza faptul ca firme care au inchiriat spatiu in fosta rafinarie polueaza, Cozma afirmand ca in incinta platformei industriale de la Astra se spala vagoane de uraniu. El a invocat cazul unui copil care locuieste in zona si ai carui parinti sustin ca este bolnav din cauza poluarii.

In timp ce facea declaratii in fata jurnalistilor, Cozma a fost apostrofat de catre reprezentanti ai comunitatii rome din cartierul "Mimiu", care l-au acuzat ca are "un interes" si de aceea se afla acolo, un barbat reprosandu-i fostului lider al minerilor ca nu s-a interesat care este realitatea din acel cartier.

Un localnic care s-a prezentat drept reprezentant al comunitatii locale i-a spus lui Cosma: "Nu veneai dumneata degeaba aici! (...) Aruncati cu bombe, cu de-astea, cu uaniu. Ce-i vrajeala asta, dom-le, pe capul dumitale?", i-a spus barbarul lui Cozma.

In replica, acesta i-a spus barbatului ca il va da in judecata pentru acuzatiile pe care i le aduce si i-a aratat o legitimatie care ii atesta calitatea de reprezentanmt al unei asociatii ce militeaza pentru viata, sanatate si mediu.

In cele din urma, protestul s-a incheiat in mai putin de sfert de ora, Miron Cozma fiind singurul particopant la pichetare.