Emmanuel Macron, candidatul pe care majoritatea sondajelor il dau ca favorit pentru castigarea alegerilor prezidentiale din Franta, a participat marti la un dejun-dezbatere organizat de Ambasada României la Paris, transmite ambasada.

Emmanuel Macron si Luca Niculescu la Ambasada din ParisFoto: Ambasada Romaniei in Franta

Macron, fost ministru al Economiei și liderul formațiunii "En marche", a discutat alaturi de 24 de ambasadori, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în Franța, precum și diplomați din țările europene acreditați la Paris, despre viziunea sa privind Europa și modalitățile de relansare a proiectului european.

Diplomații prezenți au dezbătut apoi cu liderul "En marche" pe numeroase teme ale actualitătii europene și internaționale.

Macron la dezbaterea de la Ambasada din Paris

Macron la dezbatere / Foto: Ambasada Romaniei in Franta

În cuvântul introductiv al dezbaterii, ambasadorul Luca Niculescu a amintit că 2017 marchează o dublă aniversare, pe langa aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma implindu-se și zece ani de la aderarea României la UE.

Reamintim ca Macron este cotat de toate sondajele de opinie din Franta drept favorit al alegerilor prezidentiale intr-o eventuala finala cu Marine Le Pen.