Starea de alerta declarata in municipiul Orsova din cauza necolectarii deseurilor menajere in 8 martie a fost ridicata, a declarat, pentru Agerpres, prefectul judetului Mehedinti, Nicolae Draghiea.

Potrivit sursei citate, autoritatile locale orsovene au instituit starea de alerta pentru perioada 8-18 martie, cu acordul scris al Prefecturii Mehedinti, in scopul protejarii populatiei impotriva unor eventuale epidemii/epizootii care ar fi putut sa izbucneasca, au identificat solutii de menageriere a situatiei.

,,In prima faza, Primaria Orsova a inceput cu forte proprii ecologizarea incintelor in care se aflau aproximativ 800 tone deseuri menajere. Intre timp, o instanta a Tribunalului Judetean Mehedinti a obligat, printr-o sentinta, operatorul de salubritate sa reinceapa de luni, 20 martie, activitatea de ridicare a deseurilor sistata din luna ianuarie 2017', a precizat prefectul Nicolae Draghiea.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a mai adaugat ca firma de salubritate Floricola SA are la dispozitie 90 de zile sa colecteze si sa transporte gunoiul menajer, timp in care Primaria Orsova ori va infiinta un serviciu propriu de prestari servicii, ori va incheia contract cu o alta firma specializata in lucrari de salubritate.