Starea celor cinci elevi internati la spitalul "Sfanta Maria" din Iasi, dupa ce au lesinat in urma unui joc periculos care a presupus tinerea respiratiei, este buna, insa copiii vor fi consiliati psihologic in spital, pentru nu a nu aparea probleme de natura emotionala. Vineri seara, au fost audiati la Politie mai multi profesori ai scolii "Veronica Micle" din Iasi, politistii urmand sa discute si cu elevii participanti la joc, dupa externarea acestora din spital, transmite News.ro.

Medicul Catalina Ionescu, din cadrul Spitalului de Copii "Sfanta Maria" din Iasi, a declarat pentru News.ro ca toti cei cinci copii adusi vineri la aceasta unitate de la scoala gimnaziala Veronica Micle se simt bine, sunt constienti si coopereaza cu medicii.

"Sunt in continuare in spital, iar starea lor este buna. Doi dintre ei au fost mai grav, pentru ca au ajuns la spital cu lipsa de oxigen. Toti sunt acum constienti, insa in urma celor intamplate vor avea nevoie de consiliere psihologica in spital, pentru a nu aparea probleme emotionale", a afirmat medicul Catalina Ionescu.

Pe de alta parte, politistii continua ancheta inceputa vineri imediat dupa producerea incidentului.

In cursul serii de vineri, au fost audiati la Politie mai multi profesori din cadrul scolii Veronica Micle din Iasi. Politistii vor discuta si cu elevii participanti la joc, dupa externarea acestora din spital.

Autoritatile nu au stabilit, deocamdata, daca elevii s-au inspirat din jocul Balena Albastra, aparut pe retelele de socializare din Rusia, un joc periculos soldat cu moartea a peste o suta de tineri.

Totusi, mai multi colegi ai elevilor care au participat la jocul pus in practica vineri la scoala din Iasi spun ca au auzit de la o alta adolescenta implicata in incident ca ar fi vorba despre jocul Balena Albastra.

Medicul Catalina Ionescu sustine ca a stat de vorba cu copiii care au ajuns in spital si ca acestia ar fi dat de inteles ca nu s-ar fi inspirat din jocul aparut in Rusia.

Diectorul scolii Veronica Micle din Iasi, Gabriel Gavrilut, a afirmat ca ancheta interna in acest caz continua, dar ca este posibil ca elevii sa fi incercat sa puna in practica un joc vazut pe internet.

"Ieri (vineri - n.r.) am discutat doar cu o parte dintre elevi, vom continua luni cand toata lumea revine la ore. Am fost preocupati in principal de soarta copiilor, am intervenit pentru a nu se intampla ceva grav. Nu excludem sa se fi inspirat de pe internet, nu ne-am mai confruntat cu asa ceva in scoala. Deocamdata, nu stim cine a venit cu propunerea jocului, nu cunoastem initiatorul. E ingrjorator ce se intampla", a spus directorul scolii iesene, Gabriel Gavrilut.

Parintii adolescentilor implicati in incident sustin ca nu au sesizat vreo schimbare in comportamentul copiilor lor.

"Nu inteleg ce s-a intamplat, nu am vazut nimic ciudat la fetita mea in ultima vreme. Probabil ca s-au luat unii dupa altii, s-au influentat reciproc, a fost un act de teribilism care se putea incheia tragic", a precizat mama unei eleve de la scoala Veronica Micle din Iasi.