Invatatoarea de la Scoala Generala 4 din Brasov, inregistrata in timp ce le vorbea urat copiilor si ii jignea, a fost sanctionata cu penalizare de zece la suta din salariu, timp de trei luni, dupa ce a fost cercetata disciplinar de catre o comisie infiintata in unitatea de invatamant, transmite News.ro.

Invatatoarea are o vechime de 38 de ani in invatamant si preda la Scoala Generala nr 4 din Brasov, la clasa a II-a. Dupa ce a fost inregistrata de catre un elev, o comisie disciplinara infiintata la nivelul unitatii de invatamant a deschis o ancheta.

Potrivit membrilor comisiei de ancheta, invatatoarea este la prima abatere, insa unii parinti considera ca sanctiunea este "prea blanda" . Ei spun ca cinci dintre copii au fost deja mutati la alte clase, iar unii parinti se gandesc sa isi mute copiii la alta scoala.

Pe numele invatatoarei mai sunt depuse patru plangeri penale la Politie pentru purtare abuziva, cercetarile nefiind inca finalizate.

Scandalul de la scoala din Brasov a inceput in luna februarie, cand un parinte a inregistrat-o pe invatatoare in timp ce ii jignea pe copii si le vorbea urat. Intre timp, parintilor li s-a permis sa asiste la ore pentru a se asigura ca elevii sunt tratati corespunzator.

Invatatoarea a sustinut ca nu este vocea ei pe inregistrare, ulterior admitand doar o parte din acuzatii.

"Ia si scrie, ca te strang de gat! Ia si scrie, ca te mananc! Nu face asa, ca te duc in gradina zoologica, acolo te duc! Ia si scrie! Pana nu scrii tot pe caiet, nu scrii nimic la tabla! Te mananc! Te mananc, nu alta. Ia si scrie sim-plu! Nu ti-e rusine, tampitule ce esti!" se aude pe una dintre inregistrari.

"Ia vino, ma, incoa;, la mine! Umflatule! Vezi ca te-ai si ingrasat, tragi un fund dupa tine!... Unde ti-e lucrarea?", este alta inregistrare.

"Taci, mai, din gura! Nu mai sari, mai, cu gura! Pe tine sa nu te aud, mai, cum sari tu cu gura aia, mai nesimtitule! Pentru mine esti gunoi in clasa asta!", se aude in alte inregistrari.