Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat vineri ca ii va da in judecata pe primarul general Gabriela Firea si pe managerul Spitalului Sf. Miria, Narcis Copca din cauza campaniei de denigrare de la sfarsitul anului trecut privind transplantul de plamani.

"PSD a orchestrat cea mai agresiva si denigratoare campanie la adresa lui Vlad Voiculescu si a guvernului tehnocrat", se explica intr-un clip video postat pe pagina de Facebook a fostului ministru.

"Atasat, doar o foarte mica parte din ce s-a intamplat. Voi avea placerea sa prezint intregul fir al evenimentelor foarte curand. Si va fi interesant", adauga Vocilescu.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog a declarat joica va da drumul programului de transplant pulmonar dupa ce va fi sigur ca nu exista nicio problema de siguranta, confirmand pozitia fostului ministru, Vlad Voiculescu, atacat indelung in campania electorala pe acest subiect in mass-media pro-PSD, subiectul disparand din prim-plan dupa alegerile din decembrie.

Doua declaratii pe care le-ar fi facut Firea si Copca:

  • "Au fost dusi plamani la Viena in loc sa fie folositi aici, pentru romani. Dumnealui sa deblocheze bugetul pentru a face operatii la Spitalul Sf. Maria din Bucuresti….. mor oameni. Asteapta pe lista sa le vina randul la operatie" - Gabriela Firea

  • "Ministrul Vlad Voiculescu vrea sa dezmembreze mortii romani si sa le trimita toate organele in strainatate" - Narcis Copca