Adrian Hladii, oradeanul de 38 de ani suspectat ca a ucis o tanara de 24 de ani si a ranit un barbat de 42 de ani, a fost dat in consemn Schengen. Astfel, acesta este in vizorul politistilor din toate tarile spatiului comunitar, transmite Digi24.

Potrivit anchetatorilor, Adrian Hladii ar fi ucis-o pe tanara pe Strada Barcaului, imediat dupa ce a tras asupra barbatului de 42 de ani. Suspectul a luat-o pe fata, a obligat-o sa urce in masina, unde a impuscat-o de doua ori, in cap. Tanara ar fi murit pe loc, iar unul dintre gloante nu a iesit din corpul victimei. Ar fi condus apoi pana pe malul Crisului Repede, unde a abandonat masina, cu cadavrul tinerei inauntru.

Se pare ca Hladii si-a inchis imediat telefoanele si nu ar fi comunicat cu nimeni. Politistii au verificat mai multe persoane din anturajul barbatului, dar acestea nu stiau nimic despre locul unde s-ar putea afla.

Politistii bihoreni au luat legatura si cu autoritatile maghiare care s-au organizat imediat. Politistii maghiari au folosit aparatele de termoviziune pentru supravegherea granitei si au folosit aceleasi masuri ca si in cazul raportarii in zona a unor grupuri mari de migranti.

Adrian Hladii este cunoscut cu antecedente penale. El a mai fost anchetat de trei ori in Romania, de doua ori pentru furt si o data pentru distrugere. Unele dintre fapte au fost comise pe cand era minor. In plus, el a mai suferit o condamnare in Austria.

Ancheta de la Oradea va beneficia si de implicarea a doi specialisti din cadrul IGP. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General, "din dispozitia inspectorului general al Politiei Romane, o echipa de specialisti din cadrul Directiei de Investigatii Criminale - Inspectoratul General al Politiei Romane se deplaseaza, astazi, in judetul Bihor. Activitatile investigative in cauza se deruleaza sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor."