Problemele cu care se confrunta veteranii si vaduvele de razboi se afla permanent in atentia echipei de conducere a Ministrul Apararii Nationale (MApN), a dat asigurari ministrul Gabriel Les in cadrul discutiilor purtate cu generalul (ret.) Marin Dragnea, presedintele Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi.

Gabriel Les, ministrul AparariiFoto: Captura YouTube

"Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les, a avut, pe parcursul acestei saptamani, la sediul MApN, o serie de intalniri cu reprezentanti ai Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi (ANVR), Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere 'Alexandru Ioan Cuza' (ANCMRR) si cu cei ai Asociatiei Nationale Cultul Eroilor 'Regina Maria'", informeaza un comunicat al MApN transmis, joi, Agerpres.

In cadrul discutiilor, primele dupa preluarea mandatului de ministru al Apararii, au fost trecute in revista teme de interes comun si au fost luate in discutie proiectele si prioritatile ministerului in domeniul cresterii calitatii vietii personalului militar si civil din armata, cu referire atat la cadrele in activitate, cat si la militarii in rezerva si in retragere.

"Convorbirile cu reprezentantii ANCMRR s-au axat pe problematica rezervistilor militari, generalul (ret.) Mihai Iliescu, presedintele asociatiei, apreciind deschiderea constanta spre dialog a conducerii ministerului", se arata in comunicat.

Asociatia Nationala Cultul Eroilor "Regina Maria", condusa de generalul-maior (r.) Visarion Neagoe, a prezentat ministrului Apararii Nationale o informare cu privire la eforturile depuse de organizatie, prin conducerea centrala si filialele judetene, pentru pastrarea si punerea in valoare a patrimoniului cultural inchinat memoriei eroilor, precum si la proiectele de viitor care vor putea fi puse in opera prin cooperarea cu structurile de profil ale MApN.

"Ministrul Gabriel Les a apreciat ca extrem de utile intalnirile cu reprezentantii asociatiilor si a propus ca acestea sa fie desfasurate periodic", se mai arata in comunicat.