Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat miercuri, la bilantul MAI, ca parteneriatul Serviciului Roman de Informatii cu Ministerul de Interne este "vital" pentru securitatea nationala a Romaniei, colaborarea dintre cele doua institutii fiind importanta si pentru mentinerea unui nivel optim de raspuns a statului roman la situatii "din ce in ce mai diverse", trasmite News.ro.

"Eu cred, si realitatea din teren ne confirma azi, ca parteneriatul dintre MAI si SRI este vital pentru securitatea nationala a Romaniei. Personal, cred ca in 2017 colaborarea dintre SRI si MAI este importanta pentru mentinerea unui nivel optim de raspuns al statului roman la situatii din ce in ce mai diverse", a afirmat Eduard Hellvig.

Eduard Hellvig a sustinut ca "evolutiile recente ne obliga sa consolidam si sa aprofundam parteneriatul dintre cele doua institutii".

"SRI detine capacitati de cel mai inalt nivel in culegere de informatii, apreciate de partenerii Romaniei din NATO si spatiul euroatlantic. Cred ca putem sa venim si in sprijinul MAI. Parteneriatele dintre institutii trebuie sa fie corecte, transparente, sa actioneze pentru binele public si sa actioneze fiecare pe zona de competenta pentru a preveni", a conchis Hellvig.