Miercuri dimineata, 130 de politistii din 12 judete si Bucuresti efectueaza 37 de perchezitii la sediile unor societati comerciale si locuintele mai multor persoane banuite de crearea unui prejudiciu de peste 3.000.000 de euro, prin infractiuni economice.

Activitatile se desfasora intr-un dosar instrumentat de politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova.

Perchezitiile au loc in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Hunedoara, Bacau, Prahova, Arges, Botosani, Calarasi, Constanta, Giurgiu, Ialomita, Teleorman si Tulcea.

Din cercetari au rezultat indicii ca, in perioada 2013 - 2015, persoanele banuite ar fi creat un circuit comercial fictiv in vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

In fapt, cei in cauza, prin intermediul a 12 societati, care activau in domeniul comertului cu materiale reciclabile, ar fi efectuat operatiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc in realitate.

In baza facturilor emise de firmele ,,fantoma", bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 900.000 de euro, constand in impozit pe profit neconstituit si TVA dedus in mod ilegal.

De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv si care constituie produsul infractiunii de spalare a banilor, sunt in valoare de aproximativ 2.200.000 de euro.

25 de mandate de aducere vor fi puse in aplicare, persoanele depistate urmand a fi conduse la audieri.

Perchezitiile sunt efectuate cu sprijinul luptatorilor Serviciului de Actiuni Speciale din cadrul I.J.P. Prahova, precum si al politistilor din cadrul Politiei Capitalei si tuturor inspectoratelor de politie pe raza carora se efectueaza perchezitii, insumand 130 de politisti.