Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene, a declarat marti, in cadrul unei conferinte la Iasi, ca majorarea salariala pentru alesii locali nu va avea un impact major asupra finantelor nationale, informeaza Agerpres.

Sevil ShhaidehFoto: Agerpres

Intrebata de jurnalisti daca economia romaneasca poate sustine amendamentul trimis la Guvern privind majorarea salariilor presedintilor de Consilii Judetene si a primarilor cu 30%, ea a afirmat ca nu crede ca marirea va avea un impact major asupra finantelor nationale.

"Deci vorbim de salariile alesilor locali si de un amendament la Ordonanta 2/2017, acolo unde au fost majorate cu 20% salariile autoritatilor locale si cu 50% cele din familia de cultura, familia ocupationala cultura. Daca amendamentul este un amendament propus la nivel de Parlament vom face si noi impactul, dar noi totusi consideram, daca imi permiteti, 41 de presedinti de Consilii Judetene si 3.200 de primari, nu credem ca va avea un impact major asupra finantelor nationale", a precizat Sevil Shhaideh.

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a fost prezenta marti in municipiul Iasi, unde s-a intalnit cu primarii din judet, sustinand ulterior o conferinta de presa