Politia Judeteana Arges a anuntat ca s-a autosesizat si face verificari cu privire la respectarea Legii privind regimul armelor si munitiilor dupa ce parlamentarul PSD Catalin Radulescu a afirmat, intr-un interviu, ca are acasa o mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluue si ca e pregatit sa o foloseaca din nou, scrie news.ro.

"Referitor la declaratiile aparute in spatiu public privind utilizarea de catre o persoana publica a unei arme letale, va informam ca Inspectoratul de Politie al Judetului Arges s-a autosesizat si desfasoara activitati de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor si al munitiilor cu modificarile si completarile ulterioare", anunta IPJ Arges intr-un comunicat transmis marti dupa-amiaza.

Pe de alta parte, Parchetul Curtii de Apel Pitesti a primit trei sesizari de la trei persoane fizice, care solicita institutiei sa se autosesizeze in urma declaratiilor facute de parlamentarul Catalin Radulescu, ales pe listele PSD Arges.

Potrivit procurorului Dinu Dumbrava, de la Parchetul Curtii de Apel Pitesti, nu este vorba despre plangeri penale sau denunturi, ci despre sesizari care au fost inaintate Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Deputatul PSD de Arges Catalin Radulescu a afirmat, intr-un interviu pentru "Adevarul", ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui infruntati cu tunuri de apa: "De ce mai stau ca prostii acolo? N-au treaba, n-au serviciu, n-au copii?¬. Mai mult, el a spus ca si-a pastrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie si este pregatit sa o foloseasca din nou: "Nu o sa mi-o ia nimeni in viata vietilor si o tin, ca poate vreodata, daca mai vine cineva cu vreo idee din asta sa transforme statul asta pentru care am luptat noi, sunt pregatit sa ies cu arma sa trag, imediat."

Deputatul PSD a afirmat ca nicio lege a gratierii pe el nu il "ajuta cu absolut nimic".

El a mai spus ca oamenii care au iesit sa protesteze in Piata Victoriei au fost scosi in strada si manipulati si ca ar trebui sa se intervina cu tunurile cu apa impotriva acestora: "Pentru ce se mai duc oamenii in Piata Victoriei acum si de ce noi nu iesim impotriva lor cu tunurile cu apa daca nu mai au motiv? Nu putem sa transformam un loc in maidan. (...) Nu poti in fiecare zi un loc sa-l transformi intr-un maidan. Sa stea ca prostii in fiecare seara acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii? Nu au iesit pentru nicio ordonanta. Au fost scosi in strada si manipulati groaznic de cine a avut interes sa ii manipuleze. (...) Multi ies in strada la orice e dat pe Facebook si au fost adusi de la multinationale".

Marti, deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat, la Parlament, ca in urma afirmatiilor privind protestatarii a primit 150 de amenintari cu moartea, motiv pentru care si-a contactat avocatii si a depus o plangere penala, urmand ca 150 de persoane sa fie audiate. Social-democratul a tinut sa precizeze ca, in continuare, nu este de acord cu faptul ca oamenii protesteaza si ocupa "neautorizat" Piata Victoriei, chiar daca OUG 13 a fost respinsa.