Staretul Manastirii "Constantin si Elena" de pe Movila Burcel a fost agresat intr-una dintre chilii, in noaptea de duminica spre luni, incidentul fiind cercetat de politistii vasluieni, transmite Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui, Alina Tonica, politistii s-au deplasat la fata locului si efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie calificata, dupa ce persoane neidentificate inca au intrat peste barbat in timp ce acesta dormea, l-au lovit si au sustras bunuri din chilie.

"Am fost sesizati prin apele la numarul de urgenta 112 de un barbat in varsta de 67 de ani, din comuna Miclesti, care a reclamat faptul ca in noaptea de 12 spre 13 martie a fost agresat de persoane necunoscute. La fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Sectiei 2 Vaslui care, in urma primelor verificari au stabilit ca, in cursul noptii, in timp ce dormea, persoane necunoscute au patruns in chilie si l-au lovit pe barbat, dupa care au sustras niste bunuri, in cauza fiind intocmit dosar penal pentru talharie calificata", a declarat Tonica.

Dupa ce a fost lovit, staretul a fugit in alta incapere, iar cand a revenit in chilie a observat ca ii lipseau cheile lacasului de cult si de la masina.