Membri ai echipei lui Hillary Clinton s-au intalnit cu ambasadorul rus in timpul campaniei electorale, la fel ca in cazul echipei lui Trump, a afirmat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitry Peskov, potrivitTelegraph.

Hillary ClintonFoto: Captura YouTube

Michael Flynn, consilierul pe probleme de securitate nationala al lui Donald Trump, a demisionat in februarie pe fondul scandalului privind convorbirile sale telefonice cu ambasadorul rus in SUA inaintea instalarii administratiei Trump la Casa Alba.

Peskov a luat apararea ambasadorului rus, care a avut contacte cu Flynn: “Aceasta este slujba lui. A discutat despre relatiile bilaterale, despre ce se intampla in Statele Unite, pentru ca la Moscova sa intelegem mai bine. Asa se intampla in toata lumea”.

El a declarat ca si membri ai echipei lui Hillary Clinton s-au intalnit cu ambasadorul Kislyak.

“Ei bine, daca ne uitam la cativa oameni care au avut legatura cu Hillary Clinton in timpul campaniei ei, vom vedea probabil ca el (ambasadorul) a avut multe intalniri de acest fel”, a afirmat Peskov, spunand ca este vorba de “multi specialisti in politologie, persoane care lucreaza in think-tank-uri care o sfatuiau pe Hillary si consilieri care lucrau pentru Hillary”.

Echipa fostei candidate la presedintie nu a comentat pana acum aceste declaratii.