Tribunalul Arad a dispus arestarea celor doi braconieri care l-au impuscat pe padurarul Sorin Jiva in zona localitatii Iacobini, comuna Brazii, acestia fiind urmariti penal pentru tentativa la omor, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de arma fara drept, informeaza Agerpres.

"Judecatorii Tribunalului Arad au dispus masura arestarii preventive pe 30 de zile a numitului Valentin Tamas, in vreme ce fata de Calin Stefan Surda s-a dispus masura arestului la domiciliu", a declarat, duminica, procurorul Aurelian Dan Ursu, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Arad.

Cei doi barbati au fost retinuti vineri de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, acuzati fiind ca in seara de joi, 9 martie, pe raza satului Iacobini, comuna Brazii, au tras mai multe focuri de arma asupra padurarului Sorin Jiva, angajat al Ocolului Silvic Gurahont, care se deplasa cu autoturismul personal, patruland in zona sa de responsabilitate, aflandu-se intr-o actiune de depistare a braconierilor.

Conform unui comunicat al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva transmis vineri, braconierii au tras mai multe focuri de arma asupra padurarului cand acesta se afla in autovehicul si apoi, deliberat, asupra acestuia dupa ce a parasit autovehiculul. Braconierii au folosit munitie de tip 'posuri', cartuse interzise a se folosi in vanatoare'.

Angajatul Directiei Silvice Arad era singur in momentul in care a fost impuscat si, in lipsa semnalului serviciilor de telefonie mobila, s-a deplasat pe jos aproximativ un kilometru pana la cel mai apropiat canton silvic, de unde a fost apelat serviciul de urgenta 112.

Sorin Jiva a suferit rani grave in zona toracelui si a abdomenului, inclusiv la plamani, fiind transferat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, unde a fost operat de medici, starea sa fiind in prezent stabila.

"De la inceputul anului, noua angajati ai Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva au fost agresati, patru din ei necesitand ingrijiri medicale. In ultimii noua ani s-au inregistrat alte 268 de cazuri de agresiuni asupra personalului silvic al Romsilva", se mai precizeaza in comunicatul de presa