Simulare Evaluare Nationala si BAC 2017 Elevii de clasa a VIII-a, a XI-a si a XII-a sustin luni simularea probei de limba romana

de Corina Ionel     HotNews.ro
Duminică, 12 martie 2017, 11:54 Actualitate | Esenţial


Examen scolar
Foto: Agerpres
Elevii de clasele a VIII-a, a XI-a si a XII-a sustin saptamana viitoare simularea Evaluarii Nationale, respectiv a examenului de Bacalaureat. Probele, la care vor lua parte peste 450.000 de elevi, se desfasoara in perioada 13-17 martie 2017. Elevii vor trece doar prin simularea probelor scrise ale examenelor nationale.

Obiectivele acestei simulari sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluarilor pe care le vor sustine la finalul anului scolar, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare, anunta Ministerul Educatiei.

Calendarul simularii Evaluarii Nationale si a examenului de Bacalaureat 2016-2017:
 • 13 martie 2017 - Proba scrisa de Limba si literatura romana (clasa a VIII-a) si proba E)a  - Bacalaureat (clasele a XI-a si a XII-a)
 • 14 martie 2017 - Proba scrisa de Limba si literatura materna (clasa a VIII-a) si proba E)b) - Bacalaureat (clasele a XI-a si a XII-a)
 • 16 martie 2017 - Proba scrisa matematica (clasa a VIII-a) si proba E)c) - proba obligatorie a profilului - Bacalaureat (clasele a XI-a si a XII-a)
 • 17 martie 2017 - Proba E)d) - proba la alegere a profilului si specializarii - Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII- a)
 • 31 martie 2017 - Anuntarea rezultatelor
Notele obtinute nu se trec in catalog.

In situatia exceptionala in care se doreste acest lucru, elevul trebuie sa solicite profesorului consemnarea notelor in catalog.

In urma analizei rezultatelor, inspectoratele scolare judetene vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, in mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro. Ministerul precizeaza ca subiectele sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de examen si parcurse pana la aceasta data.

Potrivit MEN, corectarea lucrarilor va fi facuta, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea.

Anul trecut, rata de prezenta la simularea Evaluarii Nationale a fost de  90,71% (169.632 de elevi participanti), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%. In ceea ce priveste simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, rezultatele din 2016 indica o rata de promovare (medie generala peste 6 si note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a.


Citeste mai multe despre   
25511 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Incompetenta? (Miercuri, 15 martie 2017, 17:15)

  dany-ingineru [utilizator]

  Ce te faci cand corectarea s eface doar dupa barem?
  Un elev a raspuns ca de vernisaj se ocupa pictorul, cunoscand caz real. Dar ministerul spune ca Muzeul.
  Cei ce fac subiecte traiesc doar in birourile din ministere sau mai au legaturi cu lumea reala?
  Se duc la vernisaje doar sa manance si sa bea gratis?
  Sau si socializeaza cu pictorul sa afle mai multe detalii despre viata lui?
  Asta e Romania, si slabe sperante sa se schimbe in bine


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version