Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat, sambata, ca obiectivele sale in Romania sunt in numar de trei: promovarea securitatii celor doua tari, promovarea democratiei si lupta impotriva coruptiei si, nu in ultimul rand, promovarea prosperitatii, potrivit News.ro.

Hans KlemmFoto: Ambasada SUA

"Am trei prioritati ca ambasador in Romania. Una este promovarea securitatii celor doua tari si a acestei regiuni. Pot spune ca Romania si SUA colaboreaza excelent in in domeniul militar, in ceea ce priveste serviciile de informatii, in consolidarea legislatiei, in incercarea de a imbunatati securitatea Romaniei, a SUA si a regiunii transatlantice in lupta impotriva terorismului, a neproliferarii armelor de distrugere in masa, a combaterii traficului de persoane si de droguri si in contracararea intereselor natiunilor ostile in incercarea lor de a submina propriile noastre societati", a afirmat Hans Klemm in cadrul dezbaterii "Women of Romania", organizata de Impact Hub Bucuresti in cadrul miscarii globale #Be BoldForChange.

Hans Klemm a mai spus ca o alta prioritate importanta a sa ca ambasador al Statelor Unite la Bucuresti este promovarea democratiei, a luptei anticoruptie si a statului de drept. "Atat SUA, cat si Romania au optat pentru un viitor democratic, au imbratisat valorile democratice, depunem eforturi constante pentru intarirea institutiilor democratice. Statele Unite, dupa cum stiti, au sprijinit puternic lupta anticoruptie, precum si intarirea institutiilor democratice din Romania. De asemenea, sprijinim libertatea de expresie, libertatea religioasa, respectul fata de minoritati si rolul femeilor in economie."

Ambasadorul SUA a vorbit despre cea de-a treia prioritate a sa - promovarea prosperitatii: "Asta inseamna sa ne mentinem economiile deschise, sa intensificam relatiile comerciale si investitiile dintre tarile noastre. De asemenea, tot in aceasta zona a prosperitatii ne-am concentrat indeosebi asupra sectorului antreprenorial. Din experienta americana, dar si a analizei comparative la nivel global, va pot spune ca acele tari care sprijina si promoveaza un climat care incurajeaza antreprenoriatul tind sa aiba economii foarte puternice si dinamice. Romania se afla in acest caz, dar ar putea face mai multe in acest sens. Noi sprijinim promovarea experientei antreprenoriale."