O casa, anexele din gospodarie, un magazin si patru masini au ars, in noaptea de vineri spre sambata, intr-un incendiu izbucnit in localitatea Dumitra, judetul Bistrita-Nasaud, pompierii scotand din locuinta aproximativ 20 de saci de azotat de amoniu care prezentau risc iminent de explozie. Focul a pornit de la un scurtcircuit produs la unul dintre autovehicule, anunta News.ro.

Incendiul a fost anuntat in jurul orei 23.00, potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bistrita-Nasaud.

"Primele echipaje de la Sectia de Pompieri Nasaud, cu doua autospeciale de lucru cu apa si un echipaj de prim ajutor SMURD au gasit o suprafata mare afectata de incendiu, ce ameninta sa se extinda si la gospodariile invecinate. Succesiv, au fost alocate efective suplimentare de la Detasamentul de Pompieri Bistrita, cu doua autospeciale de lucru cu apa si o autospeciala de interventie la inaltime", potrivit ISU Bistrita.

In casa care a luat foc se aflau 15 - 20 de saci de azotat de amoniu care reprezentau un pericol imenent de explozie.

La interventie au participat si aproximativ 50 de sateni.

￯In casa cuprinsa de flacari inalte de aproximativ 5 - 7 metri locuiau trei familii inrudite, din fericire, toate persoanele au reusit sa se autoevacueze in conditii de siguranta. O femeie in varsta de 71 de ani a suferit un atac de panica, a fost preluata de echipajul de prim ajutor SMURD. Nu s-a impus transportul acesteia la spital￯, arata sursa citata.

Potrivit ISU Bistrita, au ars o casa, anexele, un magazin, patru masini parcate in curtea interioare si o parte dintr-o anexa gospodareasca invecinata, suprafata totala afectata fiind de peste 400 - 500 de metri patrati.

Din primele informatii, incendiul ar fi fost cauzat de un scurtcircuit la una dintre masinile aflate in curte.