Liviu Dragnea a reafirmat marti ca nu are nicio afacere in Brazilia si a sustinut ca banii pe care i-a primit de la fostul patron Regiotrans Costel Comana - care a fost ulterior gasit mort in cabina unui avion, in America centrala - au fost cheltuiti o parte pentru constructia vilei sale din Alexandria iar o alta parte "in alte scopuri".

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"O parte (din bani) a fost folosita pentru constructia casei din Alexandria iar o alta parte a fost folosita in alte scopuri", a raspuns Dragnea, intrebat ce a facut cu banii pe care i-a incasat de la Comana, caruia i-a vandut sase proprietati, la mare, la munte si in lunca Dunarii, potrivit site-ului de investigatii Rise Project. In total, Dragnea ar fi incasat din aceste tranzactii peste un milion de euro.

Seful PSD a precizat ca toate proprietatile au fost "vandute prin acte notariale" iar sumele obtinute au fost "trecute in toate declaratiile de avere" si "nu a fost nimic facut ascuns".

Dragnea a sustinut ca a fost vorba de proprietati pe care le-a "acumulat din '90 pana in 2007, cand am inceput aceasta vanzare".

Acesta a negat din nou ca ar avea vreo afacere in Brazilia: "Nu am avut si nu am am nicio afacere in Brazilia si nici in alte tari din lume", a spus el, la intrebarile ziaristilor, afirmand din nou ca in Brazilia a mers "in vacanta asa cum merg si alti cetateni din tara".

Liviu Dragnea a negat si ca ar fi avut vreo afacere cu Costel Comana, fostul patron al Regiotrans, care a fost gasit mort, in februarie 2015, in toaleta unui avion care efectua un zbor de la Bogota la San Jose, capitala Costa Ricai. Autoritatile din Costa Rica au afirmat ulterior ca a fost vorba de o sinucidere.

Rise Project a scris, la inceputul lui martie, ca Liviu Dragnea a incasat peste un milion de euro din vanzarea a sase proprietati. Cumparatorul a fost Costel Comana, un afacerist care a pagubit statul cu sute de milioane de euro.

Dragnea a incasat ultima transa de bani de la Comana cu trei zile inainte ca CFR sa dubleze afacerile acestuia din urma, iar asta printr-un contract parafat inclusiv pe mana aceluiasi Dragnea. De precizat ca Dragnea si Comana au fost colegi de camin in facultate.