Consilierul judetean PSD Romeo Olteanu, care in august 2014 a demisionat din functia de prefect dupa ce a fost prins baut la volan, a fost ales, marti, vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi, in favoarea sa votand 22 din cei 37 de consilieri, transmite Agerpres.

Consilierii judeteni ieseni s-au intrunit, marti, in plen pentru alegerea unui nou vicepresedinte al CJ, dupa ce fostul vicepresedinte Victorel Lupu a fost ales senator pe listele PSD la alegerile din 11 decembrie 2016.

Romeo Olteanu a obtinut 22 de voturi, invingandu-l pe liberalul Romeo Vatra, votat doar de cei 12 reprezentanti ai PNL din Consiliul Judetean. PMP a decis sa se abtina de la vot, insa doi din cei cinci consilieri judeteni ai partidului au decis sa voteze in favoarea candidatului propus de PSD. Cei trei consilieri ALDE au votat alaturi de PSD.

Presedintele CJ Iasi, Maricel Popa, totodata liderul organizatiei judetene a PSD Iasi, le-a multumit reprezentantilor din consiliu pentru alegerea facuta, el precizand ca institutia are nevoie de o echipa de conducere completa pentru a sustine proiectele importante ale judetului.

Noul vicepresedinte al CJ Iasi Romeo Olteanu a fost nevoit sa demisioneze in august 2014 din functia de prefect, dupa ce a fost prins baut la volan. El a fost implicat intr-un accident, in urma caruia a ramas timp de trei luni fara permis de conducere, iar ulterior a demisionat din functia de prefect al judetului Iasi.