Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, cu privire la anuntul ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, pe tema cresterilor salariale pentru bugetari, ca "banuieste" ca acestea nu vor fi facute dintr-o data, pentru ca bugetul nu le-ar putea sustine, insa nu a discutat cu ministrul acest lucru, potrivit news.ro.

TariceanuuiFoto: Captura Digi 24

"Cred ca in discutia pe care si eu am vazut-o, am citit cateva din declaratiile doamnei ministru, ar fi trebuit o precizare pentru opinia publica - aceste majorari de salarii banuiesc ca nu vor fi facute dintr-o data, pentru ca, evident, bugetul cred ca nu poate sa sustina", a afirmat el.

Copresedintele ALDE spune insa ca are "o anumita rezerva" cu privire la aceasta situatie, pentru ca nu s-a consultat cu ministrul Muncii.

"Banuiesc ca dansa a discutat cu Ministerul de Finante pentru a vedea posibilitatile. Stiu ca, initial, cand noi am discutat inca din legislatura trecuta despre un proiect de lege de salarizare unica, am convenit ca acest lucru se va face etapizat, in asa fel incat evident efortul sa poata sa fie sustinut de buget", a adaugat Tariceanu.

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a declarat sambata seara, la Romania TV, ca de luni incep discutiile cu sindicatele din ordine publica si sanatate despre legea salarizarii unitare, urmand ca veniturile pana la pragul de 4.000 lei sa se dubleze, iar cele care depasesc acest nivel sa se majoreze cu 45%.