Cateva mii de oameni (10.000 - potrivit estimarilor reporterului Hotnews.ro) au participat duminica seara, in Capitala, la o manifestatie de sustinere a luptei anticoruptie, organizata sub sloganul "Sustinem DNA, vrem depolitizarea institutiilor", care a inclus si un mars spre Parlament. Manifestantii au inceput sa se adune in jurul orei 18:00 in fata sediului Guvernului, de unde au pornit in mars pe traseul Piata Victoriei - Parlament - Ministerul Justitiei - DNA - din nou Piata Victoriei. In fata sediului Directiei Nationale Anticoruptie, manifestantii s-au oprit pentru a scanda "DNA, nu uita, noi suntem de partea ta" si "Codruta, te iubim". Seara s-a incheiat cu cateva sute de manifestanti intorsi in Piata Victoriei, care au aprins lanternele telefoanelor mobile si au cantat imnul de stat.

Manifestantii la sediul DNAFoto: Hotnews

______________

Cele mai importante momente ale manifestatiei de duminica:

23:15 Protestul se stinge, ultimii manifestanti parasesc Piata Victoriei.

23.05Manifestantii au aprins lanternele telefoanelor mobile si canta imnul de stat.

23:00 Au mai ramas circa 500 de protestatari, care s-au oprit in Piata Victoriei. Se scandeaza "Zi de zi aici vom fi" si Demisia, demisia!".

22.55 Un barbat in varsta a participat la marsul pro-DNA in baston.

22.40 Numarul manifestantilor a scazut la aproximativ 7.000. Protestatarii sunt acum in mars pe Bulevardul Magheru si se indreapta spre Piata Victoriei. Se scandeaza "Nu-i vrem pe hoti si pe mafioti", "Nu vrem sa fim o natie de hoti".

22.07 "Bravo, DNA", "DNA, nu ceda, noi suntem de partea ta" si "Codruta, te iubim" - au scandat manifestantii la sediul DNA, aplaudand de asemenea in repetate randuri

22.00 Manifestantii au ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Ei scandeaza "DNA, nu uita, noi suntem de partea ta"

21.55 Manifestantii se indreapta spre sediul DNA, ei sunt acum pe str. Berzei

La unele blocuri, oamenii au iesit la balcoane si aplauda

21.40 In jur de 10.000 de persoane marsaluiesc la aceasta ora la Parlament, potrivit reporterului HotNews.ro

21.30 La Ministerul Justitiei, manifestantii scandeaza "Rusine, rusine sa va fie!". Circulatia rutiera este blocata pe Bd. Libertatii

21.15 Manifestantii au ajuns in fata Parlamentului. Numarul lor a crescut la 5.000

Manifestantii care au plecat in mars din Piata Victoriei in urma cu aproape doua ore au ajuns in fata Parlamentului, pe traseu alaturandu-li-se si alte persoane, astfel ca numarul lor a crescut la 5.000.

Protestatarii au ajuns in fata Parlamentului strigand "Parlament de hoti, la puscarie toti!", "DNA nu ceda", "Noaptea hoti, ziua mafioti".

La monumentul eroilor Revolutiei, manifestantii au ingenuncheat, au tinut un moment de reculegere si au aprins luminile telefoanelor. Apoi au aplaudat.

20.25 Manifestantii care au plecat din Piata Victoriei in mars spre Parlament au ajuns in Piata Universitatii, pe traseu alaturandu-li-se si alte persoane, astfel ca numarul lor a crescut la peste 3.000.

Pe traseu, oameni au iesit la balcoane, au aplaudat si au strigat in acelasi timp cu cei din strada "Demisia" si "Romania cere fara gratiere", relateaza News.ro.

Manifestantii sufla in fluiere si vuvuzele si striga "Iesiti din casa, daca va pasa!", "Romania, trezeste-te!", "Demisia!", "Vrem justitie, nu coruptie", "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu", "Hotii".

Circulatia rutiera este blocata pe traseul pe care se deplaseaza protestatarii - bulevardele Lascar Catargiu, Magheru, Nicolae Balcescu - pe sensul de mers dinspre Piata Victoriei spre Piata Unirii.

20.15 Numarul manifestantilor aflati in mars spre Parlament a urcat la circa 3.000

19.45 Aproximativ 2.000 de manifestanti sunt in mars spre Parlament

19.35Manifestantii au pornit in mars spre Palatul Parlamentului. In coloana sunt circa 1.500 de persoane

Manifestantii sufla in fluiere si vuvuzele si striga "Iesiti din casa, daca va pasa!", "Romania, trezeste-te!", "Demisia!", "Vrem justitie, nu coruptie", "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu", "Hotii", potrivit News.ro.

Circulatia rutiera este blocata pe bulevardul Lascar Catargiu, pe sensul dinspre Piata Victoriei spre Piata Romana.

19.25 Manifestantii din Piata Victoriei amana plecarea in mars spre Parlament

Manifestantii din Piata Victoriei, al caror numar este de ordinul sutelor, amana plecarea in mars spre Parlament, deoarece sunt prea putini, scrie News.ro.

Conform imaginilor transmise pe Facebook de StirileProTV, in jurul orelor 18.30 se adunasera in Piata Victoriei circa 200-300 de persoane.

Manifestatii de sustinere a Directiei Nationale Anticoruptie au fost anuntate pe Facebook, pentru astazi, in Capitala si in alte orase din tara, sub sloganul "Sustinem DNA, vrem depolitizarea institutiilor".

In Bucuresti, protestatarii se vor aduna in fata Guvernului, apoi vor porni in mars spre Parlament. Oamenii sunt asteptati in strada si in Brasov si Cluj.

Agentia News.ro relateaza ca multi dintre cei prezenti in Piata Victoriei au steaguri tricolore, dar si ale UE si SUA. Se impart insigne cu mesajul "Rezist".

Manifestantii striga "Coruptia ucide", "Uniti salvam toata Romania" si "Sorineeeel, te vedeeeem".

In Piata Victoriei se strang si semnaturi pentru demiterea primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit anuntului de pe Facebook, dupa ora 19.00, manifestantii vor pleca in mars spre Parlament.

Unul dintre manifestantii prezenti in Piata Victoriei, care citeste o carte pentru ca a venit singur, spune ca ceea ce a incercat Guvernul prin OUG 13 va continua in Parlament.

"Stim cu totii ca nu s-a terminat, e doar o victorie de etapa. Adica oamenii isi continua planul marsav, fara doar si poate, o sa continue in Parlament, Curtea Constitutionala e de partea lor de data asta. Eu fac ce pot, vin aici si protestez. Mai mult de-atat nu pot sa fac, iar povestea nu s-a terminat. Ordonanta 13, da, dar planul merge in continuare, din pacate. De la oamenii astia ma astept la orice. Poate nu neaparat de la Guvern, cat de la Parlament de data asta. Pentru ca acolo se poate intampla mai in tihna, au mai mult timp la dispozitie. Guvernul a incercat ce a putut el, cu ordonanta de Guvern noaptea, nu le-a iesit, din fericire pentru noi. O sa continue in Parlament, sunt sigur de asta. Protestele se vor incheia cand nu vor mai fi motive de protest. Din pacate, motive sunt in continuare", a declarat el reporterului News.ro.

Dragos, student in anul III la Geografie, spune ca protesteaza pentru ca Guvernul s-a compromis si trebuie sa demisioneze: "Vreau demisia Guvernului, clar. Sunt de parere ca tot un Guvern PSD trebuie sa vina, pentru ca asa e corect, au castigat alegerile, e dreptul lor. Dar in niciun caz Guvernul asta. E compromis, credibilitate zero, nu am incredere in el. Nu stiu cum se va termina asta, nu vad un sfarsit. Deocamdata, continuam sa iesim in strada, sa le aratam ca suntem aici, ca ii vedem, ca nu avem incredere in ei, ca la fiecare pas gresit, ii taxam".