Premierul Sorin Grindeanu a afirmat sambata, la Buzau, ca trebuie iesit "dintr-o anumita ipocrizie" in ceea ce priveste numirea prefectilor si a subprefectilor, aratand ca "schimbarile de guverne au dus, in general, la schimbarea prefectilor si subprefectilor", reprezentanti ai executivului in teritoriu, transmite Agerpres.

Sorin GrindeanuFoto: Agerpres

El s-a referit la proiectul aflat in dezbatere publica prin care se doreste eliminarea termenului "apolitic" in cazul reprezentantilor Guvernului in teritoriu, respectiv a prefectilor si a subprefectilor.

"Este in dezbatere publica. Nu spun ca asta este solutia, asteptam contraargumente. Dar macar iesim dintr-o anumita ipocrizie, pentru ca toata lumea stie ca la schimbarea guvernelor se schimba prefectii si subprefectii, doar ca exista o forma mascata, de apolitic", a declarat premierul.

Seful Executivului a spus ca "din 2004, prefectii, subprefectii au devenit inalti functionari publici si sunt apolitici; (...) dar schimbarile de guvern au dus in general la schimbarile de prefecti, reprezentantii Guvernului in teritoriu".

Sorin Grindeanu a opinat ca "asa cum un guvern este politic, vine prin votul cetatenilor si pleaca prin votul cetatenilor, tot asa si reprezentantii guvernului in teritoriu".

Premierul a aratat ca "proiectul face parte dintr-un Cod administrativ, dar un model sau altul va fi adoptat in functie de dezbaterea publica".