Elicopterele de lupta Black Hawk din Batalionul 2, Regimentul 10 de aviatie, Brigada 10 de lupta aeriana, au aterizat joi la baza Mihai Kogalniceanu, informeaza un material de presa al armatei SUA, preluat deDvidshub.com. Brigada a venit de la baza aeriana din Salonic, Grecia.

Elicoptere Black Hawk la Mihail KogalniceanuFoto: US Army

Brigada a venit in Romania in sprijinul Operatiunii Atlantic Resolve, o misiune centrata pe intarirea si imbunatatirea legaturilor din fortele americane si europene si pentru descurajarea agresiunilor straine, arata sursa citata.

“Brigada este aici pentru a mari capacitatile aliatilor NATO si ale noastre. In primul si in primul rand suntem aici pentru a construi relatii cu aliatii nostri NATO; intai in Romania, iar in viitor in Bulgaria si Ungaria. Unele exercitii mai mari, precum Saber Guardian din vara aceasta, vor avea peste 20 de tari NATO printre participanti”, a spus maiorul Joshua Meyer, ofiter pentru operatiuni al Brigazii 10.

Potrivit capitanului James Bates, comandantul companiei Bravo din Batalionul 2 al Regimentului 10, se vor efectua antrenamente de atac aerian, specialitatea acestei companii, dar si recuperarea de combatanti si de raniti de pe campul de lupta.

Brigada 10 elicoptere de lupta este prima mare unitate de acest gen dislocata in Europa de Est ca parte a operatiunii Atlantic Resolve, avand peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere si mai mult de 700 elemente de tehnica militara ce au plecat din mai multe porturi americane catre Germania, Letonia si Romania, pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite ale Americii fata de stabilitatea si securitatea Europei de Est, a anuntat recent MApN.