Un barbat din Buzau a murit, vineri, intr-o casa de pariuri din oras, in momentul in care completa un bilet, martorii spunand ca salvarea a ajuns cu intarziere. Reprezentantii Serviciului de Ambulanta Judetean Buzau sustin insa ca salvarea a ajuns in cinci minute de la momentul apelului, ca s-au facut manevre de resucitare, dar ca, in final, a fost declarat decesul, relateaza news.ro.

Vineri dupa amiaza, barbatul a intrat intr-o casa de pariuri din orasul Buzau, in timp ce sotia sa l-a asteptat la usa. La cateva minute dupa ce a intrat in casa de pariuri, in momentul in care voia sa completeze un bilet, barbatului I s-a facut rau si a cazut, sub privitrile celorlalti jucatori.

O angajata a casei de pariuri a sunat la 112 si a cerut ajutor medical, iar la fata locului a ajuns un echipaj de la Ambulanta, im sprijinul acestuia venind si un echipaj SMURD.

Dupa zeci de minute de manevre de resuscitare, personalul de la SAJ Buzau a declarat decesul barbatului, in varsta de 59 de ani.

Martorii sustin ca barbatul juca frecvent la pariuri, insa sume mici de bani, fiind un om linistit. Aceiasi martori sustin ca salvarea ar fi ajuns dupa zece minute de la apelul la 112 si ca, poate daca ar fi ajuns mai devreme, barbatul ar fi avut sanse sa supravietuiasca.

"Era un om linistit, punea la pariuri sume mici, a picat pur si simplu din picioare. Fata de la casierie a sunat la 112, dar ambulanta a ajuns tarziu, cam in zece minute de la apel", a declarat un martor al tragediei.

Pe de alta parte, reprezentantii Serviciului de Ambulanta Judetean Buzau sustin ca salvarea a ajuns in cinci minute de la momentul apelului, ca s-au facut manevre de resucitare, insa in final a fost declarat decesul barbatului.

"Ambulanta a ajuns in cinci minute de la venirea apelului. Pacientul a fost gasit in stop cardiorespirator, ireversibil. S-au facut manevre de resuscitare, dar, din pacate, in final s-a declarat decesul", a spus Gabriela Toma, de la Serviciul Judetean de Ambulanta.

Cauzele decesului urmeaza sa fie stabilite de catre medicii legisti in urma necropsiei.