Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a cumparat, printr-o procedura de licitatie deschisa, paturi si saltele pentru centre de retinere si arestare preventiva, potrivit unui anunt publicat vineri in SEAP, scrie Agerpres.

Parlamentul are grija de detinutiFoto: Flickr / Ken Mayer

Anuntul implica atribuirea unor contracte cu denumirea "Paturi si saltele - proiect C.R.A.P." si cu o valoare totala finala de 815.144,61 de lei, fara TVA. Locul principal de livrare il reprezinta 26 de centre de retinere si arestare preventiva din cadrul structurilor Politiei Romane.

Pentru furnizarea de saltele, IGPR a atribuit pe 27 februarie un contract societatii SOFTMET SRL din Ramnicu-Valcea, in valoare de 240.570 de lei, fara TVA.

Totodata, pentru furnizarea de paturi, IGPR a atribuit pe 27 februarie un contract societatii PROELCONS SRL din Targu-Mures, in valoare de 574.574,61 de lei, fara TVA.

Criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut, iar principalele modalitati de finantare si plata sunt reprezentate de fondurile comunitare - Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014. Finantarea se acorda in cadrul proiectului "Consolidarea capacitatii sistemului de arest preventiv de a respecta instrumentele internationale relevante privind drepturile omului", conform anuntului de participare la aceasta licitatie, care a fost publicat in SEAP pe 19 noiembrie 2016.

Potrivit sursei citate, aceasta procedura vizeaza achizitia de paturi metalice individuale - 248 de bucati, de ansambluri de doua paturi metalice suprapuse - 281 de bucati si de saltele - 810 bucati.