Tribunalul Bucuresti a dispus inceperea judecatii in dosarul in care fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) Sorin Blejnar este acuzat de trafic de influenta, informeaza Agerpres.

Sorin Blejnar (foto arhiva)Foto: Agerpres

Potrivit deciziei pronuntate joi, instanta a luat act de remedierea de catre DNA Ploiesti a neregularitatii rechizitoriului. Magistratii au dispus inceperea judecatii in dosar, primul termen urmand sa fie stabilit dupa ramanerea definitiva a deciziei.

Hotararea poate fi contestata in termen de trei zile de la comunicare.

Sorin Blejnar a fost trimis in judecata pe 16 decembrie 2016, fiind acuzat de DNA Ploiesti ca, in cursul anului 2011, in contextul initierii unor proceduri de achizitii publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul institutiei publice respective.

"Banii respectivi urmau sa-i fie remisi inculpatului in schimbul exercitarii influentei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta sa gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel incat aceste contracte sa fie obtinute de firma omului de afaceri. In aceste circumstante, in perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin si celalalt functionar implicat in acest demers au primit suma totala de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip "fantoma" controlate de acestia cu care societatea omului de afaceri a incheiat mai multe contracte fictive", arata DNA.

Procurorii sustin ca, din aceasta suma de bani, lui Blejnar i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei.