Incendiul puternic care a distrus, joi, un centru comercial din Arad a fost provocat de un scurtcircuit produs la cabluri instalate in tavanul fals al cladirii, este concluzia cercetarilor desfasurate de catre pompierii aradeni, potrivit News.ro. Proprietarul cladirii are asigurare, insa nu a facut inca evaluarea pagubelor.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, George Plesca, a declarat ca incendiul de la Centrul Comercial Gemi Center a izbucnit in urma unui scurtcircuit produs la cabluri din tavanul fals al etajului cladirii.

In spatele tavanului fals erau numeroase cabluri electrice, inclusiv de la instalatia de aer conditionat, iar unul dintre acesta s-a topit.

Flacarile au cuprins materiale inflamabile din care era facut tavanul si s-au extins la acoperis, care a fost distrus complet si s-a prabusit.

Conform Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, proprietarul cladirii are asigurare, insa pagubele nu au fost calculate pana in prezent.

Incendiul care a distrus centrul comercial a izbucnit in noaptea de miercuri spre joi la etajul constructiei. Pompierii au intervenit mai multe ore cu cinci echipaje de pompieri pentru stingerea flacarilor, care riscau sa se extinda la un hotel din apropiere.

Centrul comercial Gemi Center este amplasat in cartierul Micalaca si este inchis noaptea, astfel ca nu au fost persoane evacuate sau ranite.

La parterul imobilului functioneaza un supermarket, un magazin de mobila, o pizzerie si alte mici magazine, in timp ce la etaj se aflau, intre altele, un mare spatiu de distractie pentru copii si un magazin de mobila.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, George Plesca, a declarat pentru News.ro ca incendiul a fost lichidat dupa trei ore, iar la fata locului a fost pastrat un echipaj pentru supraveghere, in cazul in care flacarile ar reizbucni.

Spatiile comerciale de la etajul imobilului au fost complet distruse, iar acoperisul de 400 de metri patrati s-a prabusit.