Judecatoarea Camelia Bogdan a afirmat marti, la iesirea de la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, ca "este posibil ca si CCR, prin aceasta afirmatie, sa imixtioneze in actul de justitie", cu referire la decizia de luni a Curtii Constitutionale, care a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala dintre Guvern si Ministerul Public. Camelia Bogdan a precizat ca nu a vazut comunicatul CCR, dar "va spun doar ca problema de drept".

Judecatoarea Camelia BogdanFoto: Captura YouTube

Judecatoarea a mai afirmat ca "exista legi prin care s-au sifonat bani de la bugetul de stat. Nu este prima data cand se intampla in Romania."

Camelia Bogdan a subliniat, de asemenea, ca "daca se constatat ca se incearca dezincriminarea unei infractiuni de catre o persoana in favoarea unei cunostinte, trebuie incurajata anchetarea. Aceste aspecte trebuie lamurite de organele de urmarire penala."

Judecatoarea Camelia Bogdan, cunoscuta pentru faptul ca l-a condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu in dosarul ICA, a fost exclusa din magistratura printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii, pe data de 8 februarie.

Hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM nu este definitiva, putand fi atacata la instanta suprema.

Decizia CSM a venit in urma unei sesizari depuse de Grupul de Investigatii Politice (Mugur Ciuvica) si Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS - controlata de Dan Voiculescu).

Camelia Bogdan a anuntat ca va contesta hotararea atat la instanta suprema, cat si la CEDO, daca va fi necesar, si ca a discutat deja cu doua case de avocatura care sa o reprezinta.