Peste 3.000 de materiale pirotehnice au fost gasite si ridicate, joi dimineata, in urma a 13 perchezitii domiciliare efectuate de politistii bucuresteni intr-un dosar privind violentele din noaptea de 1 spre 2 februarie inregistrate in Piata Victoriei, scrie Agerpres.

'In urma cercetarilor efectuate pana la aceasta data si in baza colaborarii cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane au fost identificate mai multe persoane, despre care exista date si indicii ca au participat la actiunile violente mentionate. Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciului Investigatii Criminale', informeaza un comunicat al DGPMB.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Opt persoane au fost inculpate dupa violentele de la protestul din noaptea de 1 spre 2 februarie din Piata Victoriei.

Patru inculpati au primit mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, asupra celorlalti patru fiind instituita masura controlului judiciar.

Cercetarile sunt efectuate de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 intr-un dosar privind infractiunile de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice.

Peste 60 de persoane au fost conduse la audieri dupa incidentele violente.