Guvernul are pe ordinea de zi a sedintei de joi un proiect de Ordonanta de Urgenta legata de salarizarea personalului nedidactic din invatamant, a anuntat premierul Sorin Grindeanu, la inceputul sedintei. Acesta a precizat ca vor fi majorate salariile pentru 53.000 de persoane.

UPDATE Proiectul de OUG a fost aprobat. Efortul bugetar pentru majorarea acestor salarii este de 90 de milioane de lei.

In urma cu o zi, Sorin Grindeanu, ministrul Educatiei Nationale, Pavel Nastase, si reprezentantii sindicatelor din educatie au discutat pe marginea propunerii Guvernului de majorare a salariilor personalului nedidactic din invatamant.

"Am toata deschiderea sa gasim solutii rapide pentru problemele salarizarii personalului nedidactic din educatie si pentru indreptarea acestei nedreptati care s-a produs pentru aproximativ 53.000 de oameni din invatamant", a spus seful Executivului.

Astfel, Guvernul intentioneaza sa aprobe Ordonanta de Urgenta, care vizeaza asezarea pe grila, in functie de vechime, a salariilor acestei categorii de personal, iar masura va fi aplicata incepand cu luna februarie 2017. Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din invatamant se vor incadra intre salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, si 1947 lei.