25 de perchezitii domiciliare efectuate de Politia Capitalei au loc miercuri dimineata in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov si Dambovita, intr-un dosar care vizeaza infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, in domeniul prestarii serviciilor de protectie si paza si cel al serviciilor de igienizare si curatenie, anunta Agerpres. Prejudiciul se ridica la 12 milioane de lei.

In perioada 2011 - 2013, reprezentantii a doua societati comerciale ar fi inregistrat in evidenta contabila si ar fi declarat organelor competente achizitii fictive de la noua societati comerciale cu comportament de tip 'fantoma', in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale.

"In scopul disimularii provenientei ilicite a sumelor de bani provenind din savarsirea faptelor de evaziune fiscala, banuitii au transferat in mod succesiv aproximativ 31.000.000 de lei, reprezentand contravaloarea achizitiilor fictive, in conturile celor noua societati comerciale, de unde au fost ulterior divizate si retransferate in alte conturi, fiind retrase, in final, in numerar, cu ajutorul cardurilor bancare, in vederea restituirii dispunatorilor platilor. Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat la acest moment este de 12.000.000 lei, iar suma ce formeaza obiectul procesului de spalare a banilor este de aproximativ 31.000.000 lei", arata Politia Capitalei.

Persoanele vizate vor fi duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice.

Actiunea beneficiaza de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale si al Unitatii Teritoriale de Analiza a Informatiilor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.