Soldatul israelian care a impuscat mortal un atacator palestinian care nu putea sa riposteze in Cisiordania a fost condamnat marti la 18 luni de inchsioare, informeaza Reuters.

Militar israelian, condamnat pentru uciderea unui palestinianFoto: Captura YouTube

Sergentul Elor Azaria a fost gasit vinovat pe 3 ianuarie de ucidere din culpain unul dintre cele mai controversate procese din istoria Israelului.

In ciuda unei campanii duse de familia lui Azaria si de politicieni de dreapta ce au criticat fortele armate pentru ca l-au trimis in judecata intr-o perioada a atacurilor palestiniene de strada, membri ai corpului militar au argumentat ca uciderea incalca regulamentele si nu poate fi justificata.

Incidentul a fost filmat de un activist palestinian pentru drepturile omului, iar inregistrarea a atras atentia in intreaga lume (Imagini cu posibil impact emotional):

“A meritat sa moara” ar fi spus Azaria unui alt soldat, imediat dupa ce l-a impuscat mortal in cap pe palestinianul care fusese ranit cateva minute mai devreme de focuri trase de armata israeliana si care era intins nemiscat pe strada.

“Nimeni nu poate folosi o asftel de forta, chiar daca este vorba de viata unui dusman”, a explicat curtea verdictul dat in unanimitate.