Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat luni, in contextul intrevederii ministrului de Externe Teodor Melescanu cu ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, ca relatiile Romaniei cu Rusia 'au un grad de inhibitie', iar seful diplomatiei romane are obligatia sa se vada cu toti ambasadorii acreditati in tara noastra, potrivit Agerpres.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

'Nu am avut cu domnul ministrul de Externe o discutie pe acest subiect (al intrevederii cu ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti - n.r.), dar vreau sa va spun cateva lucruri. Primul: am vazut niste semnale in presa care mi s-au parut cu totul si cu totul anormale. Ca ministru de Externe, Teodor Melescanu are obligatia, as spune, sa se intalneasca cu toti ambasadorii tarilor care au acreditare la Bucuresti. Acesta e primul lucru. In al doilea rand, Rusia nu e chiar o tara oarecare. Este una din marile puteri la nivel mondial si este firesc sa se intalneasca si cred ca nu e numai firesc, e obligatoriu sa se intalneasca si cu ambasadorul Rusiei', a afirmat Tariceanu la Senat.

El a precizat ca relatiile dintre Romania si Rusia nu au fost nici pana acum 'inghetate', ci doar au 'un grad de inhibitie'.

'Din cate stiu - si am si verificat acest lucru - MAE a dat un comunicat in care a relatat care au fost principalele puncte de discutie. Acum nu va ascund ca nu vad care este problema de unde survine mirarea. (...) Ambasadorul Rusiei a dat un alt comunicat, dar sa va mai spun ceva: nici pana acum n-as putea spune ca relatiile dintre Romania si Rusia au fost inghetate. Relatiile au, dupa parerea mea, un grad de inhibitie, pe care noi il mentinem ca sa fim intotdeauna mai catolici decat Papa', a sustinut presedintele Senatului.

Citeste aici: