Forumul Democrat al Germanilor: Afirmatia am fi solicitat si obtinut imobile care au apartinut comunitatilor evreiesti din Romania reprezinta o minciuna grosolana

de RH     HotNews.ro
Joi, 16 februarie 2017, 15:39 Actualitate | Esenţial


Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) califica drept "o minciuna grosolana" afirmatia ca ar fi solicitat si obtinut retrocedarea unor imobile ale comunitatii evreiesti. FDGR mai respinge si afirmatiile din spatiul public potrivit carora ar fi primit 80.000 de decizii de retrocedare, spunand ca, potrivit datelor oficiale, a obtinut 11 decizii de retrocedare.

"Conform datelor oferite de ANRP Comisiei Mixte Interguvernamentale Româno-Germane în 2016, F.D.G.R. a depus în total 136 cereri de retrocedare şi au fost emise 127 decizii, dintre care: 8 restituiri în natură, 3 propuneri de acordare de despăgubiri, 55 respingeri şi 61 redirecţionări sau renunţări. Aşadar, pentru F.D.G.R. au fost emise 11 decizii de retrocedare şi nicidecum 80.000, cifră vehiculată în mod aberant în spaţiul public. Afirmaţia, că F.D.G.R. ar fi solicitat şi obţinut imobile care au aparţinut comunităţilor evreieşti din România reprezintă o minciună grosolană", se arata intr-un comunicat remis redactiei.

"FDGR respinge cu hotărâre tendinţele de denigrare, amplificate, din pacăte, în ultimele zile în unele medii şi îşi rezervă dreptul de acţionare în instanţă pentru calomnie şi incitare la ură pe considerente etnice. F.D.G.R. a dovedit în existenţa lui de 27 de ani că duce o politică constructivă, proeuropeană şi proatlantică, pentru democraţie şi un stat de drept. Etnicii germani din România sunt cetăţeni loiali ai ţării şi condamnă aceste manevre de dezbinare a societăţii româneşti", se mai arata in comunicatul citat.

FDGR arata ca Grupul Etnic German (înfiinţat în 1940, prin decret-lege, şi dizolvat in 1944)," înzestrat cu autoritate discreţionară asupra întregii comunităţi germane din România de către statul antonescian, şi-a însuşit în mod abuziv proprietăţi bisericeşti şi ale unor asociaţii ale minorităţii germane". Ca atare, FDGR a solicitat retrocedarea acestor proprietăţi, care au aparţinut comunităţilor şi nu unor persoane fizice, Forumul considerându-se succesorul patrimonial al acestor asociaţii, ale căror proprietăţi au trecut în proprietatea GEG, în virtutea unor decizii discreţionare. Retrocedările au fost decise de Comisia specială care funcţionează pe lângă Guvernul României (şi nu la nivelul primăriilor) în baza legislaţiei romanesti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















2973 vizualizari

 • +1 (7 voturi)    
  Regel si Aliatii (Joi, 16 februarie 2017, 16:07)

  OvidiuStoica [anonim]

  Aici avem o problema legala reala. Trecerea bunurilor organizatiei respective in propietatea statului s-a facut prin Decret Regal si a insemnat indeplinirea unei conditii din armistitiul cu Aliatii din 1944 (armistitiu pe baza caruia s-a facut iesirea Romaniei din razboi).

  Cum de s-a acceptat o asemenea retrocedare ?

  OUG 83/2004 a lui Nastase, devenită Legea 66/2004,vorbeste de "expropieri abuzive" dar atunci asa ceva inseamna ca anulam ca fiind "abuziv" decretul regal precum si armistitiul in 1944.

  Evident ca in aceasta escrocherie "legala" a retrocedarilor catre FDGR au fost implicate figuri de la varful ierarhiei politice de atunci, nu doar un primar de provincie ca Iohannis. Asa ceva s-a putut face doar prin intelegere la varf intre Romania si Germania, si nu datorita unor decizii judecatoresti gresite la nivel de tribunal orasenesc. Aceste decizii judecatoresti au fost comandate de la varf iar judecatorii doar s-au executat.
 • +1 (1 vot)    
  80000 de retrocedari (Joi, 16 februarie 2017, 22:16)

  kokos [utilizator]

  inseamna ca au primit inapoi toata Romania!Niste tampiti cei care au nascocit aberatia asta


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by