Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, joi, la iesirea de la sedinta de bilant a DIICOT, ca CCR nu a dezincriminat infractiunea de abuz in serviciu, iar hotararea de luni a Curtii de Apel Alba Iulia (care a anulat o decizie de condamnare pentru abuz in serviciu deoarece acuzatul incalcase o Hotarare de Guvern, si nu o lege) reprezinta o decizie "izolata", pe care Directia Nationala Anticoruptie a decis sa o atace cu o contestatie in anulare.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres

"Acea solutie de la Curtea de Apel Alba Iulia eu nu o pot comenta. Noi am analizat motivarea si am decis, impreuna cu colegii, sa o atacam cu contestatie in anulare. Va pot spune ca este o decizie izolata. In cursul anului trecut, dupa aparitia deciziei CCR, sunt peste 70 de persoane condamnate pentru abuz in serviciu. CCR nu a dezincriminat infractiunea de abuz in serviciu. Nu avem de a face cu o dezincriminare, este o solutie izolata", a precizat sefa DNA.

"Asteptarile noaste, nu doar de la Parlament, ci si de la Guvern, sunt sa nu adopte modificari legislative care pot stopa lupta anticoruptie", a mai afirmat Kovesi, cu referire la controversata OUG 13.