Conducerea Scolii generale numarul 4 din Brasov a deschis o ancheta dupa ce un parinte a inregistrat o invatatoare in timp ce femeia umilea si jignea elevii de clasa a II-a, numindu-i "tampiti", "nesimtiti" sau "gunoaie", potrivit News.ro. Invatatoarea, care preda de 38 de ani, sustine ca vocea din inregistrari nu este a ei.

Unul dintre elevii de clasa a II-a a vorbit acasa despre comportamentul invatatoarei sale, iar parintii au decis sa o inregistreze pe invatatoare in clasa.

"Ia si scrie, ca te strang de gat! Ia si scrie, ca te mananc! Nu face asa ca te duc in gradina zoologica, acolo te duc! Ia si scrie! Pana nu scrii tot pe caiet, nu scrii nimic la tabla! Te mananc! Te mananc, nu alta. Ia si scrie sim-plu! Nu ti-e rusine, tampitule ce esti!", se aude pe una dintre intregistrarile facute de un parinte.

Unui alt copil, invatatoarea ii spune "gunoi": "Ia vino, ma, incoa', la mine! Umflatule! Vezi ca te-ai si ingrasat, tragi un fund dupa tine!... Unde ti-e lucrarea? (...) Taci, mai, din gura! Nu mai sari, mai, cu gura! Pe tine sa nu te aud, mai, cum sari tu cu gura aia, mai, nesimtitule! Pentru mine esti gunoi in clasa asta!", se aude pe alta inregistrare.

Parintii au depus inregistrarile la Inspectoratul Scolar Brasov, dar si la conducerea Scolii Generale numarul 4 din Brasov, o ancheta in acest caz fiind in curs.

Adriana Bucur, inspector scolar general, a declarat ca "S-a constitutit o comisie de disciplina la nivelul unitatii de invatamant. Aseara (miercuri n.r.) a avut loc si o intalnire cu parintii. Ancheta este in curs. Din primele discutii doamna invatatoare a declarat ca nu este vocea dumneaei pe inregistrari. Comisia de la nivelul unitatii de invatamant urmeaza sa propuna o sanctiunie. Potrivit Codului Muncii aceasta poate fi de la avertisment si pana la desfacerea contractului de munca. Doamna invatatoare are o vechime de 38 de ani si aceasta este prima abatere. Sanctiunea este la latitudinea comisiei din cadrul unitatii de invatamant."