Atac final la Legea Funeriu - Miclea. Ministrul Educatiei Pavel Nastase: Pana la finalul lui 2017 vrem sa trecem prin Parlament o noua Lege a Educatiei Nationale

de Corina Ionel     HotNews.ro
Miercuri, 15 februarie 2017, 12:53 Actualitate | Esenţial


Pavel Nastase, ministrul Educatiei
Foto: Agerpres
Ministrul Educatiei Pavel Nastase a anuntat miercuri ca pana la finalul anului 2017 intentioneaza sa treaca prin Parlament o noua Lege a Educatiei Nationale ce ar urma sa preia din actuala lege "tot ceea ce este corect, obiectiv si care va conduce catre obiectivele pe care ni le asumam". Ministrul a precizat ca noua lege ar urma sa fie dezvoltata cu sprijinul comisiilor de specialitate din Parlament, cu Consiliul National al Rectorilor, si prin consultari cu asociatiile de parinti.

Reamintim ca in acest moment e in vigoare Legea Educatiei Nationale din 2011, realizata in mandatul lui Daniel Funeriu, pe bazele strategiei lui Mircea Miclea. Legea din 2011 a adus mai multe reforme radicale in invatamant, dar a fost castrata in mai multe etape de guvernele PSD, astfel incat multe masuri de curatare a sistemului de educatie au fost eliminate. Printre organizatiile care au atacat constant reformele din 2011 s-a numarat tocmai Consiliul National al Rectorilor.

Pavel Nastase a mai precizat ca actualul minister nu are in vedere reorganizarea, desfiintarea sau restructurarea CNATDCU sau a UEFISCDI (Unitatea Executiva de Finanatare a Invatamantului Superior, a Cercetarii, Desvoltarii si Inovatiei)

Ministrul Educatiei Pavel Nastase si secretarii de stat Liviu Marian Pop, Gigel Paraschiv si Gabriel Liviu Ispas au sustinut o conferinta de presa miercuri, incepand cu ora 13:00.
 • HotNews.ro a transmis LIVE TEXT principalele declaratii

Principalele declaratii ale ministrului Pavel Nastase:

 • In acest interval de timp au fost luate o serie de masuri foarte vizibile.
 • Cresterea salariilor cu 15% pentru tot personalul din invatamantul din Romania
 • Studentii au primit bursele marite de la 81 la 200 de lei.
 • Am asigurat gratuitatea studentilor pe CFR.
 • Sunt de asemenea o serue de programe in derulare: Cornul si laptele, masa calda in 50 de unitati scolare
 • Ca si probleme pe cele 2 companenta (preuniversitar si universitar), ca investitii, vom construi  2500 unitati scolare, crese si gradinite noi si fonduri pentru a finaliza o parte din obiectivele de investitii in derulare. Vom incepe anul acesta constructia a 500 unitati scolare.

Despre invatamantul preuniversitar

 • Suntem la zi cu programele scolare pt gimnaziu (V-VIII) si realizam manualele scolare pentru clasa a V-a.
 • Vrem sa facem si o evaluare a ceea ce s-a produs pana in rpezent, dincolo de activitatea principala - asigurarea elevilor manuale pana la 1 sept - noi dorim sa vedem si un feedback a ceea ce s-a vazut pana in prezent.
 • Avem o rata foarte mare a abandonului, toata lumea spune ca copiii stau foarte mult la scoala, toate aceste lucrruri trebuie analizate.
 • In privinta resusrei umane, putem sa avem manuale foarte bune daca nu avem dascali care sa fie pregatitui si sa cunoasca noile tehnologii.
 • Dorim prin proiecte finanatate la nivel european sa finantam pregatirea cadrelor didactice din invatamnatul preuniversitar.
 • Vrem sa decongestionam elevii , sa ii ducem intr-un program prin cares a ii invatam cum sa invete, nu sa ii punem sa memoreze.
 • Experienta mondiala ne spune acest lucru. Japonezii spre exemplu au un program de educatie in acest sens

Invatamantul universitar

 • Universitatile au autonomie, se respecta acest lucru
 • Este importanta consultarea beneficiarilor acestui sistem , prin nteremdiul Consiliului National al Rectorilor.
 • Avem de asemenea o serie de HG care vizeaza inceperea anului uni 2017-2018, cum ar fi numarul de scolarizare, specializarile etc.

Gigel Paraschiv, secretar pentru invatamantul universitar:

 • pe site-ul edu.ro se afla in dezbaterea publica nomenclatorul specializarilor.
 • Speram ca Hotararea sa fie aprobata astazi pentru ca din prima zi a semestrului II, studentii sa beneficieze de bursele marite.
 • 2.700.000.000 lei - finantarea de baza, pe numarul de studenti si pe performanta
 • Universitatile stiu ca nu toate vor primi finantarea de baza cu 15%. Unele vor primi cu 20%, altele mai putin de 15%.

Liviu Pop, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar:

 • Speram ca inscrierea copiilor in clasa pregatitoare sa se faca mult mai bine.
 • Nu s-a rezolvat problema flotantului. Am propus catre MAI sa se clarifice acest subiectpt ca nu tine de atributiile MEN.
 • Suntem in dezbatere cu structura anului scolar 2017-2018, sper ca pana la sfarsitul saptamanii acesteia sa avem structura aprobata.
 • Avem o problema cu legea bugetului de stat, noi trebuia ca din 13 feb sa incepem procedura pt acordarea gradatiilor de merit. Anul acesta nu pot sa isi depuna profesorii dosarele pt ca nu exista contract colectiv de munca, nu se pot face criteriile pentru fiecare disciplina, iar noi nu putem incheia un alt contract de munca pana cand nus e publica in MOf legea bugetului de stat. Se decaleaza pana la 40 de zile.

Gabriel Liviu Ispas, secretar de stat responsabil cu directia juridica:

 • toate deciziile pe care vrem sa le luam vor fi marcate de dezbateri publice.


Intrebari

1. Problema manualelor scolare la clasa a V-a

Pavel Nastase: Programa scolara a fost in dezbatere publica, s-a incheiat aceasta dezbatere, se fac corectiile la forma initiala. In continuarea va fi un OM care va promova aceasta programa.

Avem un departament pentru manuale - centrul national pt evaluare - care se va ocupa de partea de achizitie publica.

2. Despre numirile fostilor directori in posturile vacante dupa organizarea consursului

P. Nastase: Nimeni in anul scolar 2017-2018 nu va mai ocupa un post de director sau director adjunct decat prin concurs. Noi deja am demarat aceasat actiue de organizarea a unui concurs cares e va desfasura in luna martie.

Aceste numiri sunt temporare pana la sfarsitul anului ca sa nu mai avem blocaje. Dupa care toti directorii si directorii adjuncti vor fi numiti doar prin concurs. Vom avea grija sa fim transparenti in organizarea concursului.

S-a creat asa o imagine ca fostii directori nu erau oameni competenti insa 80% dintre cei care au promovat concursul sunt fosti directori.

Acest ordin a venit sa rezolve o problema acuta. Acelasi lucru se va intampla si pentru inspectorii scolari.

(In aceste doua luni, cate numiri s-au facut?) Posturile vacante au fost de 666 si noi am organizat o video conferinta la o saptamana si problemele erau rezolvate. Marea majoritate a numirilor nu au fost dintre fostii directori.

Cei care s-au inscris la concurs, chiar daca au picat concursul, vor sa ocupe un post de manager

3. Despre Legea Manualelor Scolare

Liviu Pop: Astazi nu avem nici procedura pentru reeditarea manualelor nici pentru re-licitare. Nu avem reglementata ce inseamna didactica auxiliara. Proiectul va viza aceste aspecte, aceasta metodologie. Vrem sa facem un sistem util transparent. Va fi corelat cu biblioteca virtuala. Va fi o dezbatere ampla pe Legea manualelor. Pe la inceputul lunii iunie va fi finalizata.

Nastase: Avem problema numarului mare de manuale scolare care intra in ghiozdanele elevilor si le provoaca probleme de sanatate. Este important sa facem digitizarea de o maniera interactiva si sa fie distribuite de pe un server de unde copii sa le ia, sa nu mai fie disctribuite cu CD-uri ca acum. Trebuie pus foarte clar acest acces de la distanta la manuale, ca sa nu mai fie nevoie de CD. De ce sa nu gandim un sistem in care sa le dam un eBook care sa inmagazineze toate manualele, si pe cares a il foloseasca si acasa.

Toate scolile din Romania sunt conectate la internet. In rural, unde nu sunt calculatoiare, cu ajutorul unor mari compaani din sistemul IT vrem sa ducem calculatoare si acolo.

4. Despre o eventuala reorganizarea a UEFISCDI

Gigel Paraschiv: Aceasta informatie a aparut in spatiul public in urma cu 10 zile. Am fost intrebat daca vrem sa il desfiintam, raspunsul meu "Nici pomeneala". Are un rol dupa care functioneaza, are un regulament, are un rol extrem de important in ceea ce inseamna gestionarea bazelor de date ale MEN.

Nu s-a pus problema reorganizarii, restructurarii, desfiintarii UEFISCDI.

5. Despre acuzatiile de plagiat aduse sefei DNA, Laura Codruta Kovesi

Nastase: De problema plagiatelor se ocupa CNATDCU. El decide. A fost o contestatie care a fost depusa la CNATDCU, s-a reevaluat teza de doctorat, rezultatul este public.

A fost o decizie, teza nu este plagiat.

6. Despre o noua Lege a Educatiei Nationale

Nastase: De foarte mult timp exista diverse versiuni, si in Parlament. Noi dorim foarte mult ca impreuna cu comisiile de specialitate din Parlament, cu Consiliul National al Rectorilor, cu asociatiile de parinti, de elevi, sa facem consultari pe Legea Educatiei Nationale. Vom face aceste consultari si in mod repetitiv vom avansa spre o versiune care pana la sfarsitul anului sa fie aprobata de Parlament.

7. Despre finantarea universitatilor

Paraschiv: Finantarea are mai multe componente, cea de baza, finantarea suplimentara si finantarea pentru dezvoltarea institutionala si finantarea pentru situatii speciale. Finantarea de baza (72%) se acorda un functie de numarul de studentii. In jur de 3600 lei costul standard pentru student in 2017.

Finantarea suplimentara se acorda in fucntie de indicatori - 4 clase de indicatori- si in functie de performanta cadrelor, carti publicate, contracte de cerecetare, finantarea adusa de universitare. Aceasta finanatare va fi diferentiata de la o universitate la alta in functie de indeplinirea acestor criterii.

Finantarea pentru dezvoltarea universitare se acorda prin proiecte, tot de catre UEFISCDI.

8. Invatamantul preuniversitar: Doua componente - planurile cadru si programele. La clasele 1-4 se uita cineva si analizeaza corelatia intre manuale si continutul programei?

Liviu Pop: Pe site-ul ISE au fost puse in dezbatere publica. Exista acum, la matematica spre exemplu, peste 700 de raspunsuri ale specialistilor.

In ceea ce priveste legatura dintre programa si manuale, evaluarea manualelor s-a facut in functie de programa.

P. Nastase: Daca exista necorelari, trebuie sa vedem cauza. Manualul trebuie sa respecte programa.

Liviu Pop: Pentru elaborarea programelor scolare 5-8, comisiile au fost formate din profesori, profesori universitari si memebri ai academiei, in comisile de evaluarea a manualelor sunt profesori. Vrem sa preluam aceasta presiune de pe cei care fac parte din aceste comisii.

9. Despre o noua LEN

Nastase: In programul de Guvernare este prevazuta aceasta Lege a Educatiei.

10. Incepeti de la zero?

Nastase: Vom prelua tot ceea ce este corect, obiectiv si care va conduce spre obiectivele pe care ni le-am asumat.

10. Despre o posibila reorganizare CNATDCU.

Nastase: CNATDCU are un regulament de functionare, comsii de specialitate, atat timp cat beneficiarii sistemului nu au observatii, nu cred ca sunt necesare modificari.

Cel mult se pot face la solicitari modificari minore care sa nu schimbe statutul si rolul CNATDCU.

Gigel Paraschiv: Cred ca sunt 7 persoane din diverse comisii care si-au depus demisia, vor trebui facute in curand completari de comisii. Nu, nu ne-am propus sa desfiintam CNATDCU. Functioneaza foarte bine. Nu vedem de ce sa schimbam ceva ce merge.

Nastase: Nici sa il reorganizam nici sa il restructuram.

 
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12424 vizualizari

 • +36 (36 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 15 februarie 2017, 13:29)

  [anonim]

  • +11 (11 voturi)    
   dupa care viziune? (Miercuri, 15 februarie 2017, 14:34)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui

   Nu legea e importanta, ci viziunea. Cum anume trebuie sa arate educatia nationala.

   Din interviul prezentat se vede ca nu e vorba de nici o viziune.

   Iarasi facem texte de lege funambulesti, pe care le punem in dezbaterea publica, unde fiecare vine si spune cate o minuscula dorinta, segmentar, fiecare ce il doare pe el.

   Sunt in stare oameniii astia sa spuna ce viziune au, concret, clar si la obiect pe un A4?

   Prin viziune nu inteleg o colectie de dorinte si generalitati, ci un mod concret de a organiza educatia nationala.
   • +8 (8 voturi)    
    Viziunea PSD pe Invatamant. (Miercuri, 15 februarie 2017, 16:18)

    Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

    1.Invatamantul este o chestiune despre profesori.Elevii nu conteaza.Materia cat mai incarcata si de neinteles ca sa-i incurcam si sa-i obligam sa mearga la meditatii.
    2.Invatamantul se structureaza sa fie cat mai multe discipline inutile cu scopul de a avea cat mai multi profesori.Profesori sunt electorat PSD.
    3.Manuale alternative sa fie multe cat sa satfisfaca pe toata lumea si sa manance toti.Manualele alternative se cer obligatoriu la scoala dar se platesc de parinti.Manualale se vor schimba in fiecare trimestru.Vor fi insotite de cate 12 caiete inutile de studiu platite de parinti.
    4.Scoala este gratuita dar se plateste.
    5.Salariile profesorilor se completeaza carecumpoate cu fondul clasei.
    6.Fiecare Inspectorat scolar se va face ca nu vede ca in scoli se vand,cruciulite,iconite,candele,tamaie,reviste si CD-uri inutile,carti recomandat inutil,se fac fotografii si compozitii foto liber obligatoriu.
    7.Promovarea la clasa se va face dupa cat aduce parintele la scoala.
    8.Scoala este locul unde se verifica ce au invatat copii acasa sau la meditatii.
    9.Predatul materiei in scoala este optional si la toanele profesorilor.
    10.Toti profesorii vor devenii obligatoriu doctori contra sumei de 5000 de lei/doctorat.
    • +1 (1 vot)    
     Direct din manualul KGB (Joi, 16 februarie 2017, 16:10)

     Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

     ... cum să distrugi o țară ocupată de Armata Roșie.... PSD face o treabă excelentă.... Ar trebui ca Legea să se numească Legea Ignoranței Naționale....
  • +7 (7 voturi)    
   Daca se ocupa Liviu Pop (Miercuri, 15 februarie 2017, 16:21)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui

   este dezastru.Asta-i ala care a desfinta prin ordin de ministru Comisia care-i verifica Doctoratul lui Ponta exact.A dat ordin de ministru exact la ora 8 a zilei in care se intrunea Comisia la ora 9 si s-a dus la ei cu ordinul sa nu se mai faca Comisie.Omul este solzos la greu.Nu exista atata dispret in tara asta cat poate incasa linistit si senin obrazul acestui individ deosebit de periculos.
 • +31 (31 voturi)    
  mda... (Miercuri, 15 februarie 2017, 13:34)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  in atatia ani dupa '89, doar si-au batut joc de educatie ... evident e mai usor sa controlezi mase, decat elite.
 • +13 (13 voturi)    
  Ministrul si Legea (Miercuri, 15 februarie 2017, 13:39)

  Bogdan_100 [utilizator]

  Legea si haosul. Total decuplat de realitate Invatamantul Romanesc e doar platforma de afaceri si nu urmareste, cat de putin, interesul scolarilor/elevilor/studentilor. Economia se resimte din plin
 • +3 (9 voturi)    
  Hai in strada! De ce o noua lege? (Miercuri, 15 februarie 2017, 13:44)

  Miky60 [utilizator]

  De ce sa avem o noua lege? Sa iesim in strada, sa nu mai dea legi noaptea ca hotii!
 • +9 (9 voturi)    
  fara note din gimnaziu la admiterea la liceu (Miercuri, 15 februarie 2017, 14:00)

  TopiTop [anonim]

  Cand se elimina media notelor obtinute in gimnaziu din criterul de admitere la liceu?

  Pana acum s-a observat/constatat ca notele acordate in timpul gimnaziului sunt subiective si nu tin cont de criterii unice la nivel national.
  • +6 (6 voturi)    
   Orice admitere pe bază de examen. (Miercuri, 15 februarie 2017, 15:34)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui TopiTop

   Corect ar fi niște examene intermediare și la orice admitere să se dea examen,chiar și atunci când sunt candidați mai puțini decât numărul de locuri.Mai bine cu locuri neocupate decât cu absolvenți proști.
 • +16 (16 voturi)    
  A mai rămas ceva de distrus? (Miercuri, 15 februarie 2017, 14:00)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Văzând nume „celebre” pentru slugărnicia față de grupul comunistoid al EKaterinei Andronescoivici, groparul invatamintului românesc si suportera infocata a Criminalului Iliescu, ma intreb - a mai ramas ceva de distrus? Politizarea, clientelismul, impostura, lipsa de calitate, subfinantarea etc sunt deja cronicizate si au dus la un invatamint RUSINOS. Bine inteles cu larga COMPLICITATE a corpului didactic care in afara de meditatii, spag si salarii nu a deranjat pe nimeni cu nimic. Visul oricărui tânăr de azi e sa plece, să scape de cloaca din invatamint si sa studieze in strainatate. Chiar si beizadelele CIOCOILOR ROSII fac la fel, pentru ca stiu in ce hal de degradare e invatamintul de la noi.
  • +7 (7 voturi)    
   Distrugerea deliberata a invatamantului (Miercuri, 15 februarie 2017, 16:30)

   geonicol [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   A fost obiectivul ciumei rosii,rezultatele le vedem la alegeri, le vedem in parlamentul plin de agramati,de nulitati,in institutii publice conduse de incompetenti si lista ar putea continua la infinit.Toate relele unei societati pornesc de la o educatie slaba,neperformanta.
 • +5 (7 voturi)    
  pai (Miercuri, 15 februarie 2017, 14:12)

  om simplu din multime [utilizator]

  este in programu' de guvernare dracnea.
 • +10 (10 voturi)    
  Ati facut "reforme" si modificari (Miercuri, 15 februarie 2017, 14:15)

  Rescator [utilizator]

  ale legislatiei in domeniu ,din sase in sase luni, in
  ultimii 28 de ani,rezultatul fiind ,cu fiecare "reusita",
  din ce in ce mai dezastruos.Ati transformat scolile
  de toate nivelurile in fabrici de cartoane fara nici o
  acoperire.Absolventii ,in proportie de 45% sunt
  analfabeti functionali.Performera in "reforme" destepte
  a fost si inca mai este numita "cu dragoste" de cate popor Abramburica.
 • +8 (8 voturi)    
  nu cred (Miercuri, 15 februarie 2017, 14:18)

  drop [utilizator]

  pana la sfarsitul lui 2017 psd va fi in opozitie.
 • +8 (8 voturi)    
  manuale, nu enciclopedii (Miercuri, 15 februarie 2017, 14:31)

  Dedalus [utilizator]

  "In ceea ce priveste legatura dintre programa si manuale, evaluarea manualelor s-a facut in functie de programa."

  Manualele trebuie sa fie in primul rand ... manuale!

  Acum sunt tratate, culegere de texte, orice doriti - numai manuale nu.

  Principala cauza a acestui dezastru - care are toate sansele sa continue - este tocmai aceasta abordare : "sa respecte programa".

  Nu e mare lucru sa respecte progrfama, orice cetatean cu patru clase primare paote face un manual care sa respecte programa.

  Problema majora este ca manualele sa poata fi utilizate ca manuale.

  Acum "manualele" sunt in realitate enciclopedii cu scris marunt.

  A doua mare problema este cat sunt de "alternative" manuialele. "Alternativ" nu insemana sa aiba alte exercitii propuse , sau sa scrie cu rosu pe stanga, iar altele cu albastru pe dreapta.

  Manualele trebuie sa ofere alternative metodice reale, care sa corespunda unor abordari didactice diferite.

  In present, asa-zisele manuale sunt enciclopedii care ofera fiecare acelasi prostii, dar in mod diferit.

  Scriu toate astea cu amaraciune, sunt ani si ani de zile de cand se tot face eroarea asta, imi este greu sa cred ca nu observa nimeni. Cel mai probabil este ca bataia asta de joc este rentabila pentru tot felul de edituri si autori.
  • +1 (1 vot)    
   Manualul (Miercuri, 15 februarie 2017, 21:37)

   Ruxandra Ionascu [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   Pai manualul este special conceput prost. Pt ca pe langa manual vin 2-3 auxiliare si caiete speciale, care costa.
   Si fiecare auxiliar de genul asta este facut de vreun inspector, director, directoras ... etc.
   Plus editurile acorda cate un discount de 20-30% si profesorilor.
   Si uite asa toata lumea are de ros un os.
 • +11 (11 voturi)    
  PSD și legea educației. (Miercuri, 15 februarie 2017, 14:46)

  asavreau [utilizator]

  Când aud că PSD va face o lege a educație mă îngrozesc.Au distrus învățământul încât absolvenții sunt necalificați ceia-ce a început să se simtă în economie cu efecte pentru un declin economic accentuat.Ce grozăvie mai face o nouă lege?De ce nu-i bună legea actuală?Că cere directori pregătiți și PSD vrea directori proști?Că vrea diplome,nu calificare și pregătire pentru viață?
 • +8 (8 voturi)    
  Abramburiti din nou,bietul invatamant romanesc (Miercuri, 15 februarie 2017, 15:30)

  Plagarus [utilizator]

  PSDul si invatamantul,diplome fara numar si acoperire!
 • +8 (8 voturi)    
  Iarasi? (Miercuri, 15 februarie 2017, 15:39)

  AKM [utilizator]

  Nu se poate, astia nu au pic de rusine.
 • +9 (9 voturi)    
  e de rau (Miercuri, 15 februarie 2017, 15:46)

  ber [utilizator]

  Cand auzim ca acesti indivizi, politruci fara performante profesionale in activitatea personala vor din nou sa reformeze invatamantul, trebuie sa ne asteptam la ce e mai rau.
  Faptul ca au diplome, au absolvit cursuri si au publicat
  lucrari, toate fara valoare stiintifica, nu le da dreptul
  sa decida asupra generatiilor viitoare.
  Trebuie cerut ca mai inati sa-si publice ei notele din liceu si facultate, sa arate ce stiu ei despre educatie si apoi sa-i invete pe altii.
 • +6 (6 voturi)    
  Ministrul Educatiei Pavel Nastase areusit si (Miercuri, 15 februarie 2017, 16:13)

  si_mort_va_vad [utilizator]

  mi-a deschis , in sfarsit , ochii : ei numesc Parlament gaura aia neagra , paroasa si plina de clei maro , uscat consecvent in fotoliile plusate , Parlamen prin care au trecut toate legile de 27 de ani incoace , dovada vie fiind starea educatiei in România .

  Versuri Soldat Necunoscut

  - Nu plânge, Maică Românie!

  "Nu plânge, Maică Românie,
  Că am să mor neîmpărtăşit!
  Un glonţ pornit spre pieptul tău,
  Cu pieptul meu eu l-am oprit...

  Nu plânge, Maică Românie!
  E rândul nostru să luptăm
  Şi din pământul ce ne arde
  http://Versuri.ro/w/gfdjij
  Nici o fărâmă să nu dăm!

  Nu plânge, Maică Românie!
  Pentru dreptate noi pierim;
  Copiii noştri, peste veacuri,
  Onoare ne vor da, o ştim!

  Nu plânge, Maică Românie!
  Adună tot ce-i bun sub soare;
  Ne cheamă şi pe noi la praznic,
  Când România va fi Mare! "
 • +4 (4 voturi)    
  sa se dea (Miercuri, 15 februarie 2017, 16:23)

  gopo2016 [utilizator]

  bacu de la gradinita, ca electoratul psd nu are nevoie de oameni cu carte, mese calde in 50 de unitati de invatamint, pariu ca 45 unitati vor fii in bucuresti, oare de unde maresc salariile profesorilor? de unde bani? merita dar nu vad o solutie decit daca iau bani de la fmi sau de la fondul infiintat de BRIC
 • +1 (1 vot)    
  Lege pesedistă (Joi, 16 februarie 2017, 9:15)

  Celbland [utilizator]

  Judecând după acțiunile de până acum ale PSD, o lege a educației va include:
  1. Elevii care nu iau bac-ul vor fi înscriși la facultate, primind și bursă de la stat
  2. Subiectele de la bac vor fi rezolvate de un profesor la tablă, iar promovabilitatea bac-ului va ajunge la 98%, din care 79% cu media 10, ceea ce va dovedi eficiența educației pesediste
  3. Copiatul va deveni legal, iar cei mai buni copiatori vor fi înscriși în PSD, pentru a deveni miniștri și prim-miniștri
  4. Directorii vor fi numiți strict pe criterii politice, după ce dovedesc calitatea de membru PSD și loialitatea față de partid. Vor trebui să dovedească absolvirea unui curs de furat din banii publici educaționali
  5. La concursurile de ocupare a posturilor, vor fi desemnați câștigători cei cu cea mai proastă teză sau cel mai slab punctaj
  6. Profesorii care predau la școală, ascultă elevii sau nu le pun numai note de 10, vor fi sancționați cu tăierea salariului sau excluderea din învățământ
  7. Secretarele politicienilor vor primi automat, după vârsta de 30 de ani, până la 5 diplome la universități particulare, 3 masterate și un doctorat în politică militară și securitate națională
  8. Cei care au peste 30 de ani, citesc cu mare greutate, scriu cu greșeli de ortografie, nu știu tabla înmulțirii și formula apei, vor primi prin poștă diplome de absolvenți de facultate, masterat și doctorat în securitate națională


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by