​Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, primul care si-a dat demisia din Guvernul Grindeanu dupa adoptarea ordonantei de urgenta 13 privind modificarea Codului penal, a declarat, marti, ca executivului actual i-ar fi imposibil sa recastige increderea manifestantilor, odata ce si-a pierdut credibilitatea.

Florin Jianu Foto: © EU 2012Foto: Hotnews

Intrebat de HotNews daca Guvernul Grindeanu, dupa ce a abrogat OUG 13 si dupa demisia ministrului Justitiei, Florin Iordache, ar putea castiga increderea manifestantilor care ii cer demisia, Jianu a raspuns:

"Cred ca in momentul in care ai pierdut ca Guvern credibilitatea si ai o pecete, ar fi aproape imposibil sa mai revii...".

Intrebat daca Guvernul Grindeanu ar trebui sa demisioneze, Jianu a glumit imitandu-l pe fostul ministru Iordache: "Alta intrebare!".

In context, el a mai explicat ca si-a dat demisia pentru ca a considerat ca orice actiune a Guvernului, in orice domeniu, ii va fi umbrita, pe fondul credibilitatii scazute.

"Acum eu cred ca solutia este in mana altora, nu in mana mea. Ceea ce consider etic, ca importanta profesionala, am facut deja pasul, desi altcineva ar fi trebuit sa-l faca in acel moment, ministrul Justitiei. Actiunea Guvernului se bazeaza pe perceptie publica si pe credibiliate si in momentul in care pierzi credibilitatea, orice ai face in continuare va fi umbrit", a mai aratat Jianu.

Fostul ministru a povestit ca in sedinta din noaptea in care a fost adoptata OUG 13/2017 si publicata in Monitorul Oficial, doar ministrul Justitiei, ministerele avizatoare si premierul Grindeanu aveau acces la documente.

"In sedinta de Guvern nu se voteaza, nu ai posibilitatea sa te opui unui act normativ. Singurii implicati sunt initiatorul, avizatorii si prim-ministrul, care isi asuma acel act normativ. Eu cred ca niciun alt ministru din sedinta de guvern nu stia despre acele acte normative aduse la sfarsitul sedintei de guvern. Posibilitatea de a intreba sau de a interveni pe un act normativ o ai numai daca materialele ti-au fost trimise inainte cu cateva zile, iar departamentul tau juridic poate sa formuleze un punct de vedere. In momentul in care ti s-a pus un teanc de documente pe masa, este imposibil sa aiba o reactie", a mai explicat Jianu.

In context, el a mentionat ca vrea sa ofere in continuare Guvernului experienta sa in domeniul antreprenoriatului, ca voluntar.