Europarlamentarul PSD Catalin Ivan a criticat guvernul Grindeanu si conducerea PSD intr-un interviu pentru Adevarul. Avem nevoie să învăţăm aceste mecanisme de control, pentru că, desigur, câştigi alegeri, ai puterea, ai Guvernul, dar nu poţi să faci absolut orice", a spus Ivan. "Mihai Chirica nu este o voce singulară în PSD", a mai spus Ivan.

Principalele declaratii ale lui Catalin Ivan:

  • Această ordonanţă (OUG nr. 13 -n.r) e bună ca şi conţinut, pentru că am vorbit cu jurişti care nu au legătură cu PSD şi toţi mi-au spus că este o ordonanţă bună - sigur, poate fi şi mai bună - , dar nu şi felul în care a fost făcută: nu a fost pregătită absolut deloc, partidul nu a ştiut de această ordonanţă
  • Cei care au fost la protest au avut dreptate, îngrijorările erau reale. Noi n-am explicat absolut nimic, a fost o comunicare defectuoasă
  • Este posibil ca şi domnul Grindeanu să fi ştiut. Legat de consecinţele acestei OUG, în plan extern avem o problemă foarte mare de credibilitate.
  • Pot să apară mecanisme suplimentare de control din partea UE, pot să apară piedici în atragerea fondurilor europene.
  • PSD şi Guvernul Grindeanu trec printr-o criză foarte gravă de credibilitate şi de imagine, atât în plan extern, cât şi în plan intern
  • Dacă deciziile sunt luate într-un cerc foarte restrâns, iar membrii de partid nu au acces la infromaţii este iarăşi foarte greşit. Vremea mandatelor în alb, vremea cecurilor în alb s-a încheiat. Dacă PSD vrea să mai existe pe scena politică, vremea deciziilor luate în cerc restrâns, cu comandă unică, trebuie să se încheie de urgenţă.
  • Legat de Mihai Chirica, e greşit că i se atribuie eticheta de trădător, de membru al nu ştiu căruia serviciu de informaţii. Să ştiţi că Mihai Chirica nu este o voce singulară în PSD. Discuţiile pe care le are cu alţi primari, cu alţi oameni din partid sunt în aceeaşi direcţie.
  • Sunt două drumuri pe care putem merge în acest moment: unul care duce în prăpastie - adică să negăm realitatea, să spunem că nu am greşit, să spunem că avem infiltraţi printre noi, să mergem pe ideea că românii uită şi vom vedea cum o dregem pe viitor. Sau să facem o anliză foarte corectă, să renunţe cei care conduc partidul la acest mod de a lua decizii discreţionar, total opac.
  • Dacă Liviu Dragnea poate să înţeleagă acest greşeli, poate fi în continuare liderul partidului. Nu vrea nimeni capul lui Liviu Dragnea. Toţi ne dorim ca partidul să revină acolo unde a fost în decembrie, deşi pare atât de departe acel moment.