Teodor Melescanu, l-a primit luni, pe ambasadorul Federatiei Ruse, Valeri Kuzmin, ministrul de externe exprimand deschiderea Romaniei catre dialog, dar si "necesitatea evitarii unei retorici inadecvate", potrivit MAE.

Teodor Melescanu s-a intalnit cu Valery KuzminFoto: mae.ro

"Ministrul Teodor Melescanu a subliniat importanta unei abordari pragmatice in relatiile bilaterale, exprimand deschiderea partii romane pentru dialog. Totodata, a evocat necesitatea evitarii unei retorici inadecvate in declaratiile publice si focalizarea eforturilor catre dialogul direct", se afirma intr-un comunicat al ministerului.

"In acest sens, a accentuat ca angajamentele si pozitiile Romaniei in plan extern, in special cele legate de apartenenta tarii noastre la comunitatea de valori europene si euro-atlantice, sunt elemente profund consensuale la nivelul societatii romanesti", mai informeaza MAE.

Kuzmin a declarat intr-un interviu pentruAdevarulca harta cu Moldova Mare data cadou de Vladimir Putin lui Igor Dodon nu a fost harta cu Moldova Mare, ci "o hartă medievală cu Principatul Moldovei, care a existat". In ce priveste criza din Romania, Valeri Kuzmin a spus ca "sper că societatea românească va fi suficient de matură să iasă din impasul creat de această problemă minoră de a declara sau nu o amnistie".

Ambasada Rusiei a lansat pe 20 ianuarie o critica la adresa preseiromane, motivul fiind ca nu au aparut stiri despre o convorbire telefonica intre Putin, Merkel si Hollande.

Kuzmin, a declarat pe 3 ianuarie, la Cluj, ca tara sa asteapta de la noul Guvern al Romaniei o dezvoltare a relatiilor ruso-romane.