Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, il va primi, luni, la sediul MAE, pe ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, Valeri Kuzmin. Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti a acordat, recent, un interviu cotidianului "Adevarul", in care a catalogat drept "problema minora" incercarea Guvernului Grindeanu de a modifica Codurile penale, scrie news.ro.

"Sper ca societatea romaneasca va fi suficient de matura sa iasa din impasul creat de aceasta problema minora de a declara sau nu o amnistie. In tara noastra au fost doua momente cand presedintele Putin a dezincriminat cateva fapte penale cu caracter minor. Au fost mai mult infractiuni cu caracter economic. Sper ca aceste discutii publice sa nu impiedice Guvernul sa continue relatiile si proiectele economice", a afirmat Valeri Kuzmin.

Ambasadorul a mai afirmat ca Guvernul Ciolos "nu facea nimic" deoarece avea un mandat limitat.

"Primele cinci luni de cand am sosit aici le-am dedicat asteptarii rezultatelor alegerilor, care ar fi trebuit sa aduca un guvern cu mai multa stabilitate. Nu e doar impresia mea cand spun ca multi dintre colegii mei din corpul diplomatic sustineau acelasi lucru ca si mine: fostul guvern nu facea nimic. Nu neaparat din rea-vointa, dar pentru ca avea un mandat limitat. Era aproape imposibil sa mentinem contacte si sa avansam pe orice palier de cooperare", a precizat ambasadorul Valeri Kuzmin.

Ministrul Teodor Melescanu mai are programate, luni, intalniri cu ambasadorul Regatului Norvegiei in Romania, Tove Bruvik Westberg, si cu ambasadorul Republicii Lituania, Arvydas Pocius.