Aproape 1.000 de sustinatori ai Guvernului Grindeanu au protestat, duminica, pentru a opta zi consecutiv, in fata Palatului Cotroceni, cerand demisia presedintelui Klaus Iohannis si a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Manifestantii - care au adus steaguri tricolore si pancarte cu mesaje precum "Iohannis, demisia", "Jos DNA, Politia politica", "Noi am votat, tu ne-ai dezbinat" - au suflat in vuvuzele, au huiduit si au scandat "Demisia".

Si sambata seara, in fata Palatului Cotroceni au protestat aproximativ 400 de persoane, manifestatia incheindu-se cu intonarea imnului national.

Recordul de participanti la manifestatia de la Cotroceni a fost putin peste 2.000. Marti, o parte a manifestantilor au venit la protest cu autocare si microbuze inmatriculate in judetul Dolj.

Miercuri seara, presedintele Klaus Iohannis a mers in mijlocul protestatarilor, incercand sa aiba un dialog cu ei. "Suntem cu totii romani", le-a spus manifestantilor presedintele Klaus Iohannis, care a stat acolo timp de cateva minute. Oamenii l-au huiduit si i-au reprosat ca a dezbinat tara, strigand "Demisia".

Ulterior, Iohannis a scris pe Facebook ca intelege sa isi exercite mandatul de presedinte ascultand vocea tuturor romanilor, indiferent de optiunile lor si ca este "absolut firesc sa existe diferente de pareri", fiind dreptul fiecarui cetatean sa-si exprime convingerile pasnic si civilizat.