Circa 5.000 de persoane s-a adunat, sambata, in Piata Victoriei din Capitala, pentru a douasprezecea zi consecutiv, in semn de protest fata de actiunile Guvernului. Manifestantii au infruntat temperaturi care au ajuns pana la -10 grade Celsius. Ca si in zilele trecute, protestatarii au scandat "Demisia", "Rezistam, nu plecam", "PSD ciuma rosie", "Zi de zi aici vom fi", "Romania, trezeste-te!". Mai multe persoane s-au aflat in Piata Victoriei si pe timpul zilei unde cativa protestatari au luat parte la "Maratonul democratiei.

Protest in Piata Victoriei, ziua 12Foto: Hotnews

-------

22:43 Protestul din Piata Victoriei s-a incheiat, informeaza News.ro.

22:14 Manifestantii au cantat imnul national la ora 22:00

22:07 Oamenii au inceput sa paraseasca Piata Victoriei, potrivit Digi24. In Capitala se inregistreaza la aceasta ora in jur -10 grade Celsius.

21:31 In Piata Victoriei se afla la aceasta ora circa 5.000 de persoane, informeaza Digi24.

Circulatia este oprita pe Soseaua Kiseleff si Bulevardul Aviatorilor, partial, si o portiune din Bulevardul Iancu de Hunedoara.

20:56Numarul protestarailor a ajuns la circa 3000.

20:43 Circulatia rutiera este blocata pe bulevardul Kiseleff, informeaza News.ro. In Bucuresti, la aceasta ora sunt minus 8 grade.

Oamenii sufla in vuvuzele si scandeaza "Rezistam, nu cedam", "Uniti, salvam toata Romania"

Manifestantii striga "Demisia", PSD, ciuma rosie", "Mincinosii", "Hotii", "Cine nu sare nu vrea schimbare", "Uniti, salvam toata Romania", "Rezistam, nu cedam", iar un barbat se plimba prin multime cu o boxa portabila la care se aude imnul national.

20:02 Numarul manifestantilor a crescut la peste 1.000 iar oamenii continua sa vina in numar mare, informeaza Digi24.

19:29 Peste 500 de protestatari in Piata Victoriei, informeaza Agerpres.

19:04 Circa 200 de persoane se afla, la aceasta ora in Piata Victoriei, informeaza Digi24, precizand ca lumea continua sa vina.

In Piata Victoriei, cateva zeci de oameni s-au adunat din nou cu vuvuzele, steaguri si pancarte cu mesaje precum: "Intrebare: Ce nu ati inteles din sintagma <>?", "Somnul natiunii naste monstri", "CCR, rusine! N-ai judecat pentru Romania!", "Votati OUG 14", "Demisia! Nu putem sta sa va pazim noapte de noapte!", "#rezist. Ghinion", "Hotii la puscarie" si "Grindeanu, du-te dupa Iordache". Steaguri ale Romaniei, Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii si Canadei au fost aduse si sambata la protestul din Piata Victoriei.

Manifestantii striga "Demisia", PSD, ciuma rosie" si "Hotii".

Inaintea manifestatiei din Piata Victoriei, aproximativ 30 de tineri au alergat, timp de aproximativ doua ore si jumatate, in jurul cladirii Palatului Victoria, imbracati in echipament sportiv, unii dintre ei purtand steaguri. Participantii la "maratonul democratiei" au spus ca aceasta este forma lor de protest fata de Guvern si ca prin miscare vor sa inceapa "schimbarea Romaniei".

In cele 11 zile de proteste din Piata Victoriei, numarul record de manifestanti a fost atins duminica trecuta, peste 280.000 de oameni protestand chiar in ziua in care Guvernul a abrogat Ordonanta de Urgenta privind codurile penale. Oamenii au spus ca nu vor renunta la proteste, pentru ca Guvernul a mintit, a facut un abuz adoptand o ordonanta de urgenta pentru a schimba prevederi din codurile penale, in beneficiul unor politicieni, si trebuie sa raspunda pentru ce a facut si sa isi dea demisia. Noi proteste de amploare in Piata Victoriei au fost anuntate pe Facebook atat pentru sambata seara, cat si pentru duminica, atunci cand manifestantii vor "sa faca istorie", prin numarul mare de participanti. Ei au pregatit, pentru duminica, "Operatiunea tricolorul", propunandu-si ca la ora 21.00 sa formeze un tricolor uman in fata Guvernului cu ajutorul materialelor sau hartiilor de culoare rosie, galbena si albastra.