Alarma cu bomba de la cel mai mare centru comercial din municipiul Galati, de unde cateva sute de persoane au fost evacuate, a fost falsa, informeaza News.ro. Autoritatile urmand sa identifice persoana care a informat ca exista o bomba in magazin.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Galati, Andreea Rogojina, a declarat ca echipe ale Politiei, ISU si SRI au facut verificari in incinta centrului comercial fara sa constatate existenta unei bombe, prin urmare apelul la 112 s-a dovedit a fi fals.

Ea a precizat ca in continuare se fac cercetari pentru identificarea persoanei care a semnalat existenta unei bombe, dar si pentru terorism, potrivit legii.

Alarma a fost data in jurul orei 16.00, iar in urma cu putin timp a fost permis accesul clientilor in centrul comercial.

Andreea Rogojina declara pentru News.ro ca la 112 a fost primit un telefon prin care o persoana "a facut referire la o alerta cu bomba" la cel mai mare centru comercial din municipiul Galati.

La fata locului au ajuns echipe ale ISU, SRI si Politie.

Oamenii au fost anuntati prin difuzoare sa se indrepte spre iesire si sa evacueze centrul comercial, fara sa fie precizat motivul.

Atat clientii, cat si angajatii magazinului au iesit in parcarea centrului.