Europarlamentarul Nigel Farage a fost catalogat drept rasist in timpul emisiunii sale radio LBC, dupa ce a afirmat ca liderii europeni nu ar fi trebuit sa permita aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, spunand ca nu a reusit sa faca o tranzitie completa de la regimul comunist, relateaza News.ro. Farage a invocat protestele din Romania, spunand ca au avut drept punct de plecare ordonanta 13/2017 care, spune europarlamentarul, le permite functionarilor sa fure, atat timp cat suma furata ramane sub 35.000 lire sterline.

Nigel FarageFoto: Agerpres/EPA

De asemenea, britanicul a facut trimitere inclusiv la ordonanta abrogata, care ar fi dezincriminat abuzul in serviciu daca prejudiciul nu depasea 200.000 de lei, scrie Express.

"Daca esti un functionar public si ai furat doar 35.000 de lire sterline, atunci e ok, primesti doar o palma peste spate. Sincer, nu ar fi trebuit sa primeasca niciodata permisiunea de a intra in UE", a precizat controversatul politician de la UKIP. De asemenea, acesta a ignorat faptul ca ordonanta a fost abrogata in urma protestelor masive din Romania.

Farage a sugerat inclusiv ca acesta este cel mai potrivit moment pentru ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana, pentru ca "nu poate sa creada" de ce britanicii sunt intr-o uniune politica cu Romania.

Insa, un ascultator a intervenit in timpul dezbaterii radio si l-a catalogat drept rasist pe policianul eurosceptic de la UKIP.

"Cred ca esti un rasist si chiar ma simt jignit de modul in care vorbesti despre romani si Romania", a spus Tony din Tottenham.

Insa, Farage s-a aparat si a sustinut ca in societatea romana coruptia este endemica, iar din acest motiv Marea Britanie nu ar trebui sa fie intr-o uniune politica cu Romania.

"Mai mult, este o tara in care pana la patru milioane de oameni sunt discriminati intr-un mod groaznic din cauza rasei si imi vine greu sa cred ca suntem intr-o alianta politica cu o tara care este in situatia Romaniei".

Europarlamentarul a incheiat dezbaterea aprinsa precizand ca romanii nu sunt oameni rai si a intalnit foarte multi romani minunati.