Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, a declarat vineri ca a inteles "mesajul tuturor celor care s-au exprimat in spatiul public" si incepand de luni va invita la dialog "toate institutiile care au de spus un cuvant in domeniul Justitiei", incepand cu Consiliul Superior al Magistraturii.

Foto:

"Incepand de luni voi invita la dialog toate institutiile care au de spus un cuvant in domeniul Justitiei si impreuna vom gasi solutile", iar "primul telefon va fi catre CSM", a spus Birchall, inainte de a intra in ministerul Justitiei, de unde urmeaza sa preia mandatul de la ministrul demisionar Florin Iordache.

Aceasta a precizat ca isi propune ca tot luni sa aiba o intalnire cu DNA si DIICOT, in conditiile in care si-a propus sa incerce sa ii aduca "pe toti la aceeasi masa" pentru ca "impreuna in Parlament sa gasim solutiile necesare".

Ana Birchall a precizat ca a inteles si "preocuparea partenerilor externi" ai Romaniei iar obiectivele sale vizeaza, printr-un "dialog corect, transparent si sincer", atat "intatrirea luptei impotriva coruptiei" cat si "respectarea drepturilor fundamentale ale omului".

"Solutia finala tot in Parlament trebuie sa fie", a mai spus ea.