Teologul si filosoful Wilhelm Danca, membru corespondent al Academiei Romane, scrie, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca se "disociaza" de recentul Apel al grupului de inițiativa din cadrul Academiei Romane, motivand ca acesta "nu oglindește nici misiunea Academiei Romane, nici convingerile mele crestine".

HotNews.roFoto: Hotnews

Mesajul integral postat de Wilhelm Danca:

Dragi prieteni,

Ma disociez de recentul Apel al grupului de inițiativa din cadrul Academiei Romane, pentru ca nu oglindește nici misiunea Academiei Romane, nici convingerile mele crestine.

Dumnezeu sa binecuvanteze Academia Romana!

Dumnezeu sa binecuvanteze România!

In urma cu o zi, Mircea Dumitru, rectorul Universitatii Bucuresti si membru al Academiei Romane, a anuntat si el ca se disociaza de apelul pe care il semnase alaturi de mai multi membri ai Academiei. Mircea Dumitru a scris pe Facebook ca textul "scrisorii mi-a rămas necunoscut până în momentul publicării lui, astăzi" si anunta ca se disociaza de ea.

Apelul Academiei Romane ignora total asaltul PSD asupra statului de drept si relua temele de propaganda folosite de PSD si ALDE pentru a denatura scopul protestelor masive de strada.