Premierul Sorin Grindeanu a propus-o joi pe Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene, pentru asigurarea interimatului la Justitie, dupa demisia lui Florin Iordache.

Foto:

"Premierul Sorin Mihai Grindeanu a transmis astazi presedintelui Romaniei, Klaus Werner Iohannis, propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justitiei", se arata intr-un comunicat al guvernului.

Florin Iordache a anuntat in urma cu putin timp ca a hotarat sa-si inainteze demisia din functia de ministru al justitiei. Iordache a facut anuntul la Guvern, fara a raspunde la intrebari pe aceasta tema.

Plecarea lui vine in contextul ordonantei 13 de modificarea a codurilor penale, OUG abrogata duminica dupa declansarea protestelor masive din Piata Victoriei si din tara.

"Ii multumesc premierului, presedintilor coalitiei de guvernare, precum si colegelor si colegilor mei din PSD si ALDE pentru increderea cu care m-au investit, intelegand totodata responsabilitatea imensa pe care o presupune portofoliul Justitiei.

Voi face tot ceea ce imi sta in putinta pentru a indeplini acest mandat cu profesionalism, seriozitate si echilibru. Imi doresc ca alaturi de institutiile care au atributii si responsabilitati in acest domeniu, de reprezentanti ai societatii civile si mass media, precum si printr-un dialog transparent cu partenerii nostri externi sa putem asigura bunul mers al justitiei, ca o premisa fundamentala a unei democratii consolidate", a scris Ana Birchal, pe contul ei de Facebook, dupa anuntul nominalizarii.